Terror-saken

I avhør med hemmelig pakistansk politi

Fikk spørsmål om kniv i avhør.

I AVHØR: Arfan Bhatti. Foto: Kyrre Lien / NTB
I AVHØR: Arfan Bhatti. Foto: Kyrre Lien / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har sendt ut en internasjonal etterlysning av en mann som er siktet for medvirkning til en terrorhandling. Mannen er fortsatt på frifot, sier politiadvokat Børge Enoksen på en pressekonferanse fredag formiddag.

Enoksen ønsker ikke å gå ut med navn på den siktede, men opplyser at han er en norsk statsborger i 40-åra som er kjent for politiet.

TV 2 erfarte imidlertid kort tid før pressekonferansen at det er den norske islamisten Arfan Bhatti som er internasjonalt etterlyst og siktet for terrormedvirkning.

20. juli i sommer ble Arfan Bhatti avhørt av det fryktede pakistanske hemmelige politiet. Inter-Services Intelligence (ISI) spurt han om en kniv og terroren i Oslo.

Dagbladet får bekreftet at det hemmelige politiet i Pakistan den 20. juli i år, avhørte Arfan Bhatti.

Den 45 år gamle Oslo-mannen har selv beskrevet avhøret som kort. Bhatti har fortalt at agentene fra Inter-Services Intelligence (ISI) ville vite hva han visste om terrorangrepet i Oslo natt til lørdag 25. juni. Ved siden av konkrete spørsmål om terroren, ønsket ISI å få hans forklaring om forholdet til terrorsiktede Zaniar Matapour.

Bhatti fikk konkrete spørsmål om kniven som ble beslaglagt, da han satt i en bil sammen med Matapour, og de skulle på en motdemonstrasjon på Stovner mot SIAN (Stopp islamiseringen av Norge) i vinter.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer