I avhør om Jessica og Holly

LONDON (Dagbladet): De sto fram på tv og fortalte om Jessica Chapman og Holly Wells. I går kveld satt Ian Huntley (28) og Maxine Carr (25) i politiavhør om forsvinningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De er forlovet og bor sammen i Soham. Han er vaktmester på Soham Collage, mens Carr har vært hjelpelærer i Jessica og Hollys klasse.

Begge to kjenner altså småjentene veldig godt.

Fire fortvilte foreldre går nye redselsfulle timer i møte. Det som kunne se ut som et gjennombrudd i letingen etter Jessica Chapman og Holly Wells, er kanskje bare et skritt på veien.

Politiet sier at undersøkelsene vil ta flere dager.

Nære bekjente

De to jentene hadde vært savnet i 12 dager da politiet litt før klokka 17 (norsk tid) i går plutselig innkalte til pressekonferanse. Sjefinspektør David Hebb opplyste at en mann og en kvinne frivillig forklarte seg om Jessica og Hollys forsvinning. Hebb ville ikke svare på noen spørsmål, men hans tonefall - og måten pressekonferansen ble innkalt på - tyder på at politiet denne gang har noe konkret å komme med.

Carr ga forrige lørdag et lengre intervju til BBC, der hun beskrev begge jentene og snakket om sitt forhold til dem, og hun svarte slik da intervjueren konstaterte at Carr virkelig hadde mye til overs for dem.

- Å ja. Jessica er så livlig, slik en vittig jente. Og Holly er en engel.

- Hva tror du har skjedd?

- Jeg aner ikke. Jeg håper bare inderlig at de som har tatt dem lar dem gå, sa hun. Og ga overhodet ikke inntrykk av at hun kunne ha noe som helst med forsvinningen å gjøre.

Også Ian Huntley har flere ganger vært intervjuet på TV, og ble tidlig avhørt av politiet fordi han var en av de siste som så de to jentene den fatale søndagen for 14 dager siden.

Frivillig avhør

Politiet har flere ganger understreket at de to frivillig lar seg avhøre. De er ikke arrestert, men huset de bor i ble øyeblikkelig forseglet og klokka 20.15 i går kveld kom en konvoi med politibiler til Jessica og Hollys skole og til Ian Huntley og Maxine Carrs hus. Kort etter så vi 10-12 åstedsgranskere gå inn i huset og flere dusin inn i skolen, som nå blir endevendt. Parets hus ligger et steinkast fra skolen de begge jobbet på, og som Jessica og Holly gikk på.

Ved 21-tida sa politiavdelingssjef Stepen East at undersøkelsene i huset, på skolen og i omkringliggende områder trolig vil ta flere dager.

Og han understreket at avhørene av Huntley og Carr bare var ett av flere viktige spor.

KJENNER JENTENE: Maxine Carr (25) har vært hjelpelærer i Jessica og Hollys klasse.
KJENNER JENTENE: Ian Huntley (28)