Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

I Bergen flykter politikerne fra KrF

Ser ingen framtid for de verdikonservative i KrF.

PARTIBYTTER: Varaordfører i Bergen, Marita Moltu, er blant dem som skifter parti fra KrF til De Kristne. Foto: Hans Jørgen Brun / Bergen kommune
PARTIBYTTER: Varaordfører i Bergen, Marita Moltu, er blant dem som skifter parti fra KrF til De Kristne. Foto: Hans Jørgen Brun / Bergen kommune Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergens varaordfører Marita Moltu og bystyrerepresentant Elisabeth Leirgul melder overgang til Partiet De Kristne.

KrFs bystyrerepresentant Elisabeth Leirgul melder overgang til Partiet De Kristne. I et intervju med Bergens Tidende sier hun at hun ikke ser noen fremtid for de verdikonservative i KrF.

– Partiet har endret strategi. De er opptatt av å nå nye velgergrupper, og beveger seg dermed bort fra gamle verdikonservative standpunkt, sier Leirgul.

Hun nevner blant annet flyttingen av den amerikanske ambassaden til Jerusalem og ekteskapet mellom mann og kvinner som saker der hun mener at KrF har sviktet sitt primære standpunkt.

Varaordfører Marita Moltu meldte seg ut av KrF allerede i mars, og ble da uavhengig i bystyret. Det førte også til at byrådet mistet flertallet. Torsdag ble det klart at hun også har meldt seg inn i Partiet De Kristne.

Begge har også stilt seg til disposisjon for Partiet De Kristne ved neste års kommunevalg.

Med de to overgangene har KrF mistet halvparten av sin bystyregruppe.