Går unna:  Boliger omsettes raskt i Oslo og Bergen, skal vi tro adm. direktør Terje Halvorsen i DNB Eiendom. Foto: DNB/FA
Går unna: Boliger omsettes raskt i Oslo og Bergen, skal vi tro adm. direktør Terje Halvorsen i DNB Eiendom. Foto: DNB/FAVis mer

- I Bergen og Oslo går alt

Etter en sterk februar har boligprisene i Bergen og Oslo steget 11 prosent det siste året. - Vi får omtrent ikke lagt ut boligene før de er solgt, sier DNB Eiendom-sjef Terje Halvorsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Det er Oslo og Bergen som driver prisveksten, sier adm. direktør Terje Halvorsen i DNB Eiendom til Finansavisen.

Tall som Eiendom Norge la frem i går viser at boligprisene steg med 1,1 prosent på landsbasis i februar, ikke justert for sesongvariasjoner. Størst trykk var det i Oslo, hvor prisene var opp 1,7 prosent, og deretter følger Bergen og Tromsø med prisoppgang på 1,4 prosent i februar.

- Dette stemmer med hva vi opplever. Det er høy aktivitet. I Oslo og Bergen går alt. Der selges alt av to- og treromsleiligheter som vi har ute, og de går ofte for 200.000 til 500.000 over prisantydning, sier Halvorsen til Finansavisen.

I Oslo tok det i snitt 17 dager å selge en bolig i februar, mot 32 dager på samme tid i fjor. I Bergen tok det 19 dager i februar i år, mens landsgjennomsnittet var på 42 dager.

- I Oslo og Bergen går det så fort, at vi får omtrent ikke lagt ut boligene før de er solgt, sier Halvorsen.

I løpet av det siste året er prisene i landets to største byer, Oslo og Bergen, opp 11 prosent. I Norge som helhet er prisene opp 8,7 prosent i samme periode.

- I Oslo og Bergen har det fra februar i fjor steget fra rundt 10 interessenter i snitt som registrerte seg pr. bolig, til 20 pr. bolig i februar i år, forteller Halvorsen til Finansavisen.

Flere nyheter Dette presser boligprisene opp
- Ikke kjøp sensasjonspressens budskap om boligprisene
Andreassen om boligprisene: - Må gjøres noe dramatisk