- I beste fall har han opptrådt klønete

Advokat Carl Bore, som tidligere har arbeidet i Justisdepartementets lovavdeling, mener utenriksministerens motsier seg selv.

- BURDE VURDERT HABILITET: Advokat Carl Bore har tidligere jobbet i Justisdepartementets lovavdeling, og mener det er uforståelig at statsråd jonas gahr Støre ikke ba om en habilitetsvurdering i forkant av millionbevilgningen som endte i stiftelsen til Støres reder-venn, milliardæren Felix Tschudi.   FOTO: HENNING LILLEGÅRD / DAGBLADET.

Behandlet eller vurdert som ferdig av bildedesk
- BURDE VURDERT HABILITET: Advokat Carl Bore har tidligere jobbet i Justisdepartementets lovavdeling, og mener det er uforståelig at statsråd jonas gahr Støre ikke ba om en habilitetsvurdering i forkant av millionbevilgningen som endte i stiftelsen til Støres reder-venn, milliardæren Felix Tschudi. FOTO: HENNING LILLEGÅRD / DAGBLADET. Behandlet eller vurdert som ferdig av bildedesk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Advokat Carl Bore har tidligere jobbet i Justisdepartementets lovavdeling, som har ansvar for å vurdere statsråders habilitet.

Han sier til Dagbladet at for ham så er det uforståelig at utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) aldri ba om en slik vurdering før han ga seks millioner kroner til en stiftelse styrt av vennen Felix Tschudi.

- I beste fall har han opptrådt klønete, sier han.

- Store fordeler for Tschudi Bore avviser at det er avgjørende at det var Norsk Rederiforbund som formelt sto bak søknaden.

Det er realitetene i saken som teller, slår han fast.

- Tildelingen var egnet til å medføre store fordeler for Tschudi Shipping Company. Selskapet driver en ganske komplisert næringsaktivitet i nordområdene, der det å forbedre og utvikle nye lastemetoder og andre logistikkløsninger er en nødvendig og kostbar del av virksomheten. Tildelingen framstår på denne bakgrunn som statssubsidiert forskning og utvikling for selskapet Tschudi Shipping Company. Det er Tschudi Shipping Company som er initiativtaker, Felix Tschudi er selv styreleder og selskapet har ifølge stiftelsesvedtektene rett til å ha en av sine ansatte i styret. Selskapet kan utvilsomt dra store fordeler av senteret og arbeidet som gjøres der, sier Bore, og legger til:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer