Per Sandberg og Iran

- I beste fall svært dårlig dømmekraft

Sandberg deltok på feiringer hos Irans ambassade.

PÅ FEIRING: Per Sandberg (58) og hans nåværende kjæreste Bahareh Letnes (28), fotografert under feiringen av iransk nyttår (nouruz) i Irans ambassade tidligere i år. Foto: Privat
PÅ FEIRING: Per Sandberg (58) og hans nåværende kjæreste Bahareh Letnes (28), fotografert under feiringen av iransk nyttår (nouruz) i Irans ambassade tidligere i år. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Iran er et av få land som blir kritisert av FN for brudd på menneskerettighetene; Sandberg har vært i Stortingets utvidede utenrikskomité og kjenner godt til det. Når så ministeren drar på ferie dit og kommenterer hvor fantastisk landet er, er det i beste fall svært dårlig dømmekraft, sier Mahmood Amiry-Moghaddam til Dagbladet.

Markerer Khomeinis overtakelse

Den prisbelønte hjerneforskeren fronter den regimekritiske organisasjonen Iran Human Rights i Norge, og følger godt med på kontroversen rundt fiskeriminister Sandberg, ferien til Iran med hans norsk-iranske kjæreste Bahareh Letnes, og ikke minst regjeringsmedlemmets deltakelse på flere arrangementer i regi av den iranske ambassaden i Oslo.

- Sandberg har deltatt på nouruz [iransk nyttårsfeiring] og nasjonaldagsfeiring i 2018, men ikke i 2017 og 2016, opplyser Halvard Wensel, kommunikasjonsrådgiver i Fiskeridepartementet, til Dagbladet.

Spesielt deltakelsen på nasjonaldagen 11. februar - også kalt revolusjonsdagen, fordi den markerer grunnleggelsen av den iranske islamske republikken under ayatolla Khomeini i 1979 - er problematisk, mener Moghaddam.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer