I Bondeviks favn

Ironisk nok kan det synes som om det er den samme politiske og kulturelle striden som skapte Kristelig Folkeparti, som nå splitter det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STATSMINISTER

Kjell Magne Bondeviks forsøk på å bagatellisere motsetninger gir oss av og til et innblikk i vrangsida av hans uomtvistelige styrke, nemlig evnen til å binde sammen og til å være hyrde for en mangeartet flokk. Tirsdag kveld fikk vi en illustrasjon da han forsvarte seg mot biskopenes samstemte uttalelse om kvoteflyktninger. Det ble også et eksempel på Kristelig Folkepartis grunnleggende vanskeligheter.

Bondevik sa at han ikke opplevde biskopenes kritikk som kraftig. Det er imidlertid svært sjelden at biskopene uttaler seg enstemmig om en politisk sak som bare er noen dager gammel. Det er i seg selv sterkt.

Statsminister Bondevik gjorde et poeng av at biskop Odd Bondevik sa seg enig i at det var et problem å føre flyktningene ut i kommunene. Det var en aldri så liten tilsnikelse, fordi biskopens ord falt som i en argumentasjonskjede der han ga uttrykk for at han forsto regjeringens syn, men det var likevel ikke holdbart: Problemene var ikke store nok for den som ville vise politisk vilje!

Et tredje avvæpnende framstøt skjedde da statsministeren begynte på en setning om «fetter Odd». Den kom riktignok etter at andre hadde pekt på slektskapsforholdet, og må kanskje forstås på den bakgrunnen, men det legitimerer ikke at statsministeren opphever forholdet til biskopen, og i stedet beveger seg inn i privatsfæren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer