I bryllupskjole til slottsmiddagen

Inga Marte Thorkildsen stilte i kjolen hun bar i sitt eget bryllup. Høyre-jentene hun ankom Slottsplassen sammen med hadde derimot rampete bar rygg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For øvrig var det tynt med dristige kreasjoner på spinnesiden, da Det kongelige norske slott inviterte til årlig fesjå for folkets kårne.

Kvinnene hadde åpenbart lært av at enkelte representanter i fjor ble kritisert for så vel dristighet som feil fargevalg (man bærer ikke svarte kjoler i middag på Slottet!). Dessuten av debatten omkring de mer eller mindre tåpelige kreasjonene de ukritisk lar seg avfotografere i for å tekkes media og profilere sin egen kvinnelighet og partiets politikk.

Tekkelig SV-dame

Ta Siv Jensen, for eksempel. I går kveld hadde hun valgt seg ut en kjole fra 1952:

- Denne har jeg arvet etter min tante, kunne Frp's sterke kvinne betro Dagbladet på den korte, men hustrige spaserturen mellom drosjen og de indre gemakker i Drammensveien 1.

- Influert av kjoledebatten?

- Nei, overhodet ikke. Slikt bryr jeg meg ikke om.

Ei heller Inga Marte Thorkildsen, selv om hun innrømte:

- Jeg bommet i fjor. Da stilte jeg i svart. Denne kjolen er fra mitt eget bryllup. Synes du jeg ser tekkelig ut? Det synes slett ikke jeg! sprutlo SVs kronprinsesse. Som kom til slottet sammen med Høyre-venninnene Ine Marie Eriksen og Linda Cathrine Hofstad. Som begge tabbet seg ut i fjor.

Kjoleutskjelt dame

- Da stilte vi i klin like kjoler. Det skal man visst ikke gjøre, lo Høyre-jentene. Godvillig vrengte de av seg kåpene for å vise at samme tabbe ikke var begått i år. Men sine bare rygger ville de ikke vise, før de dro på seg kåpene og forsvant inn i varmen fra levende lys.

Karita Bekkemellem Orheim - den mest kjoleutskjelte av alle - hadde vinket dristigheten adjø i går kveld: - Jeg har valgt en gammel kjole. Men det skyldes ikke kritikken, bedyret hun.

Marit Nybakk hadde gjort et originalt, men vellykket valg: - Jeg plukket ut kjole etter hårfargen, fortalte ildrøde Marit.

Mens Karin Nyberg unngikk all kritikk: - Samboeren min var ikke hjemme, så jeg hadde ingen påkleder. Da var det bare å lete fram bunaden.

DEMPET I ÅR: - Karita Bekkemellem Orheim(Ap)gjorde en feiende entré.
FREKT TREKLØVER: SVs Inga Marte Thorkildsen (midten) kom til Slottet sammen med Høyres Ine Marie Eriksen (t.h.) og Linda Cathrine Hofstad. De to sistnevnte kastet kåpa for fotografene, og alle fortalte at ryggen var bar.
GIKK ETTER HÅRET: - Kjolen har jeg valgt ut fra hårfargen, sa elegant antrukne Marit Nybakk (Ap).
FLASKEGRØNN: Marit Arnstad bommet og kjørte svart kjole i fjor. - I år har jeg skjerpet meg, sa den flaskegrønt antrukne Senterparti-kvinnen.