Budsjettforhandlinger

I budsjettkrisa snakker alle om «bilpakka», men de har ikke diskutert hvordan den skal defineres

Grande og Hareide avlyser snarlig budsjettløsning.

KREVENDE DAGER: Venstres leder Trine Skei Grande er ikke nødvendigvis enig i at en budsjettløsning er så nærstående. Her på vei fra et møte med de tre andre partilederne tirsdag morgen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KREVENDE DAGER: Venstres leder Trine Skei Grande er ikke nødvendigvis enig i at en budsjettløsning er så nærstående. Her på vei fra et møte med de tre andre partilederne tirsdag morgen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Tirsdag startet de fire borgerlige partilederne dagen på Statsministerens kontor. Der ble det gitt signaler fra både regjeringspartiene og samarbeidspartiene som gjorde at ord som «positivt» og «konstruktiv» ble brukt.

Så god var stemninga, at Hans Andreas Limi sa følgende til Dagbladet tidlig på ettermiddagen:

- Dagens møte kan ha vært gjennombruddet. Jeg tror det nå er mulig å finne en løsning på finanspolitisk nivå. Så vil det helt sikkert bli behov for å avklare oppover, mot våre foresatte, samt endelig beslutning i de respektive stortingsgruppene.

- Stor avstand

Men Trine Skei Grande er ikke nødvendigvis enig i at en løsning er så nærstående. Både Venstre og KrF sendte sine svar til regjeringen i løpet av tirsdagen, og på vei ut av et møte med Knut Arild Hareide tirsdag ettermiddag, sier hun følgende til Dagbladet.

- Jeg skjønner at Frp håper at dette skal gå enkelt og greit, men det kan jeg ikke garantere. Men vi skal i alle fall prøve å være konstruktive, og hvis vi klarer det, så kan dette gå ganske fort.

- Men du sier at avstanden er større enn det Frp håper og tror?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer