I dag avgjøres Bjarte Baaslands skjebne

Erkjenner bedrageri for 26 millioner. Lurte mor og far trill rundt i gamblingskandale.

MÅ MØTE I RETTEN: I dag møter Bjarte Baasland i retten, tiltalt for massive bedragerier. Foto: Rolf M. Aagaard
MÅ MØTE I RETTEN: I dag møter Bjarte Baasland i retten, tiltalt for massive bedragerier. Foto: Rolf M. Aagaard Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet) I dag starter rettssaken mot Bjarte Baasland (35) i Oslo tingrett. Baasland skal ha spilt bort 40 millioner kroner, penger som for en stor del stammer fra intetanende privatpersoner.

Baasland har erkjent grove bedragerier for 26,6 millioner mot Selvaag-arving Cecilie Nustad og 950 000 kroner mot flere politiske partier, organisasjoner og departementer.

Moren Bodhild Baasland (64), skal ha lånt pengene fra Nustad.

Lånte 40 millionerMoren lånte over 40 millioner kroner av fem banker og 23 privatpersoner fra desember 2006 til sommeren 2008. Pengene hun lånte, ble videreformidlet til sønnen, som holdt til i Tsjekkia. Moren trodde sønnen drev forretninger.

Rettssaken går over kun en dag.

Dørene holdes åpne - mot tiltaltes vilje.

Foreldrene konkursAvgjørelsen er blant annet begrunnet i at det allerede har vært stor medieinteresse under etterforskningen, og at siktedes identitet er kjent.

- Retten ser ikke bort fra at siktedes familieforhold har begrunnet noe av medieinteressen, men vil bemerke at sakens karakter i seg selv mest sannsynlig ville vakt offentlighetens interesse også uten siktedes familieforhold, skriver dommeren. 35-åringens foreldre, nevnte Bodhild Baasland og den nylig avgåtte Stavanger-biskopen Ernst Baasland, er slått personlig konkurs på grunn av sønnens bedrageri, etter at de kausjonerte for lånene som ble gitt til sønnen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer