I dag avgjøres hans skjebne

Josef Fritzl (74) får sin dom etter svært hastig rettssak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ST. PÖLTEN (Dagbladet.no): "En gang på ettermiddagen", som retten uttrykte det i går, kommer de åtte jurymedlemmene tilbake fra sitt isolat og kunngjør kjennelsen i saken mot Josef Fritzl (74). Det vil etter alt å dømme besegle hans skjebne - og få venter at denne skjebnen innebærer noe annet enn lang tid i fengsel, i praksis forvaring.

Kort rettssakDen opprinnelig fem dager lange rettssaken ble på merkverdig vis kortet ned til fire dager, og har for en stor del gått for lukkede dører. Også i dag får pressen bare begrenset tilgang til det som er en av moderne tids mest oppsiktsvekkende kriminalsaker:

Fritzl er tiltalt for voldtekt, slaveri, frihetsberøvelse, mord, incest og mishandling - og overrasket alle, inkludert sin egen advokat, da han i går plutselig sa seg skyldig i alt.

Fra før hadde han nektet straffskyld for de to mest omfattende tiltalepunktene, om mord og slaveri, som kan gi henholdsvis livstid og 20 år i fengsel - men snudde altså plutselig tvert om.

- Jeg beklager, sa han i retten, og grunnga beslutningen med at det elleve timer lange videoavhøret med datteren Elisabeth (42) hadde beveget ham dypt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer