Rettssaken mot Peter Madsen:

I dag avgjøres Peter Madsens skjebne: Dette kan skje

Blir Peter Madsen kjent skyldig kan han få en av lovens strengeste straffer. Mener retten at det mangler håndfaste bevis kan han bli en fri mann.

DOM I DAG: Ifølge mentalrapporten som er skrevet om Peter Madsen frykter den drapssiktede oppfinneren en forvaringsdom. Madsen nekter straffsskyld etter tiltalen om overlagt drap på den svenske journalisten Kim Wall (30)Foto: Bax Lindhardt/ NTB Scanpix Danmark
DOM I DAG: Ifølge mentalrapporten som er skrevet om Peter Madsen frykter den drapssiktede oppfinneren en forvaringsdom. Madsen nekter straffsskyld etter tiltalen om overlagt drap på den svenske journalisten Kim Wall (30)Foto: Bax Lindhardt/ NTB Scanpix Danmark Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Drapstiltalte Peter Madsen (47) får i dag dommen i København byrett. Madsen er tiltalt for overlagt drap på den svenske journalisten Kim Wall.

Mandag la aktor Jakob Buch-Jepsen ned påstand om at Peter Madsen må dømmes til livsvarig fengsel.

I sin avsluttende prosedyre argumenterte blant annet Buch-Jepsen med at motivet for drapet var seksuelt og at Kim Wall hadde blitt partert, ifølge Danmarks Radio.

I Danmark blir man i utgangspunktet dømt til 12 års fengsel for drap. Er motivet seksuelt skal man dømmes til en straff på minimum 16 år.

Påtalemyndigheten har først og fremst bedt om livsvarig fengsel, subsidiært en forvaringsdom.

Kan få Danmarks strengeste straff

Dette vil bli Madsens skjebne hvis København byrett kommer til samme konklusjon som Buch-Jepsen. Dette er Danmarks strengeste straff, ifølge Berlingske Tidende.

Straffen er et alternativ fordi saken, ifølge aktor, tilhører «den aller, aller groveste kategorien» av drap.

Blir han kjent skyldig i drap og mishandling er en forvaringsdom alternativet fordi rettspsykiaterne og Rettslegerådet i Danmark har vurdert Madsen som farlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer