I dag avgjøres Wikileaks-sjefens skjebne

Får dommen klokka 10:15 i Supreme Court i London.

SISTE RUNDE: Julian Assange (40) er inne i siste rettsrunde før han kan bli sendt til Sverige for å bli avhørt om anklagene om seksuelle overgrep. Her kommenterer han utvisningskjennelsen i High Court overfor verdenspressen utenfor Royal Courts of Justice i London i fjor høst. Foto: Gunnar Ringheim
SISTE RUNDE: Julian Assange (40) er inne i siste rettsrunde før han kan bli sendt til Sverige for å bli avhørt om anklagene om seksuelle overgrep. Her kommenterer han utvisningskjennelsen i High Court overfor verdenspressen utenfor Royal Courts of Justice i London i fjor høst. Foto: Gunnar Ringheim Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): WikiLeaks-gründeren har i flere rettsinstanser motsatt seg utlevering til Sverige for å svare på anklager om voldtekt.

Det er varslet at rettsmøtet vil være over i løpet av ti minutter.

Strasbourg neste? Assanges støttespillere har uttalt at kjennelsen vil bli anket til Strasbourg, hvis retten konkluderer med utsendelse.  

Julian Assanges forsvarere har hevdet at han risikerer å bli overlatt til amerikanerne, noe de mener er brudd på Europakonvensjonens syn på menneskerettigheter.

Guantánamo? «Det er derfor en reell trussel om at han kan bli fengslet på Guantánamo. (...) Sverige har tidligere utlevert mennesker til land som driver med tortur», het det i forsvarerrapporten.  

Informasjonsdirektør Karin Rosander ved den svenske påtalemyndigheten har uttrykt liten tro på at Sverige vil overlate Julian Assange til USA hvis han utleveres fra England.

- Når det gjelder påstanden om utlevering til USA må han først ha gjort noe kriminelt der, og det har han ikke, så vidt jeg vet, har Rosander tidligere uttalt til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer