OPPLEVDE MARERITTET: Familien til Milly Dowler - f.v. moren Sally, søsteren Emma og faren Bob, sammen med sin advokat Mark Lewis. Familien opplevde at britiske medier krenket privatlivets fred. Foto: EPA/Scanpix
OPPLEVDE MARERITTET: Familien til Milly Dowler - f.v. moren Sally, søsteren Emma og faren Bob, sammen med sin advokat Mark Lewis. Familien opplevde at britiske medier krenket privatlivets fred. Foto: EPA/ScanpixVis mer

I dag begynner kjendis-kjøret mot utskjelte News of the World

Nå inntar Hugh Grant og Sienna Miller telefonhacker-vitneboksen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Grant, Miller og de pårørende etter drapsofferet Milly Dowler vil denne uka forklare seg for Leveson-granskningen, som ble iverksatt etter avsløringene om massiv bruk av telefonavlytting og -hacking blant britiske medier.

Også Harry Potters mor JK Rowling, komiker Steve Coogan og popstjerna Charlotte Church er ventet å skulle forklare seg denne uka.

Hugh Grant skal etter planen forklare seg allerede i dag.

Avslørte Grant var lenge en av tabloidenes favoritter - ikke minst etter hans behørig omtalte sexkjøp. I den seinere tid har Tinglan Hong, moren til Grants lille datter, vært under et voldsomt mediekjør, noe som også vil bli tema i Grants forklaring i dag.

Han har siden markert seg som en skarp kritiker av den britiske tabloidpressen, både gjennom utspill i mediene - og da han avslørte tabloiden med deres egne metoder, og skaffet seg informasjon om hackerskandalen ved å intervjue en tidligere News of the World-journalist for skjult mikrofon.

Ikke alle har vært like fornøyd med Grants engasjement.

Men, skriver britiske medier i dag, det er ventet at det er vanlige mennesker - ikke kjendiser - som vil gi de sterkeste vitnemålene.

Falskt håp Foreldrene til den drepte skoleeleven Milly Dowler vil forklare seg om opplevelsen av at familiens telefoner ble hacket av News Of The World.

KRITIKER: Hugh Grant har markert seg som en av de skarpeste kritikerne av den britiske tabloidkulturen. Foto: Reuters/Scanpix
KRITIKER: Hugh Grant har markert seg som en av de skarpeste kritikerne av den britiske tabloidkulturen. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Privatdetektiven Glenn Mulcaire hacket seg inn på telefonen til Milly etter at hun forsvant. Sammen med journalister kunne han så lytte til Millys telefonsvarbeskjeder, og han slettet også flere beskjeder for å gi plass til nye.

Millys foreldre, Sally og Bob Dowler, vil forklare hvordan de også fikk nytt håp om at datteren kunne være i live gjennom at meldingene ble slettet på mobilsvaren hennes.

De to vil også forklare seg om at avisa trykket bilder foreldrene mener var langt forbi privatlivets fred, mens de sørget over tapet over datteren.

SKAL VITNE: Sienna Miller har fått nærmere en million kroner i erstatning etter at News Of The World, i 12 måneder i perioden fra 2005 til 2006, hacket seg inn på telefonen hennes og brukte informasjonen den fikk til å lage saker. Foto: AP/Chris Pizzello/Scanpix
SKAL VITNE: Sienna Miller har fått nærmere en million kroner i erstatning etter at News Of The World, i 12 måneder i perioden fra 2005 til 2006, hacket seg inn på telefonen hennes og brukte informasjonen den fikk til å lage saker. Foto: AP/Chris Pizzello/Scanpix Vis mer