Peter Madsen:

I dag begynner rettssaken mot Peter Madsen. - Han må ha skjult en mørk side for oss alle sammen

Dette skriver dansk presse om ubåtsaken, timer før rettssaken mot Peter Madsen starter.

TILTALT: Peter Madsen (47) er tiltalt for drap på den svenske journalisten Kim Wall. Han nekter straffsskyld etter tiltalen. I morgen starter rettssaken. Foto: Bax Lindhardt / Scanpix Danmark / NTB scanpix
TILTALT: Peter Madsen (47) er tiltalt for drap på den svenske journalisten Kim Wall. Han nekter straffsskyld etter tiltalen. I morgen starter rettssaken. Foto: Bax Lindhardt / Scanpix Danmark / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KØBENHAVN (Dagbladet): I morgen starter rettssaken mot drapstiltalte Peter Madsen (47). Utenfor Københavns byrett er det i kveld stille. Noen få danske TV-telt er satt opp og sender direkte, ellers er den store plassen nesten folketom.

- Det er begynnelsen på slutten til en av de absolutt mest omtalte rettssaker i nyere dansk rettshistorie, når den såkalte ubåtssaken starter torsdag formiddag, skriver Jyllands Posten, som er en av mange danske aviser som i dag omtaler saken.

Både Ekstra Bladet og BT har Peter Madsen på sine førstesider i dag.

- Ikke et geni

Ekstra Bladet har intervjuet personer som har kjent Madsen i ulike perioder av hans liv, fra læreren hans i sjette klasse, til kollegaer i Rakett-Madsens labratorium.

De beskriver ham alle som en som dedikerte seg enormt til det som interesserte ham.

- Han er ikke et geni, han er bare belest, sier Ove Niebuhr, som både har vært Madsens tidligere sjef, og en av Madsens sponsorer, til Ekstra Bladet.

Kollegaen Kasper Lind jobbet som fysiker i Madsens laboratorium. Han sier til avisa at han har opplevd Madsen som en som bryr seg om noen rundt ham har det vondt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.