Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Peter Madsen:

I dag begynner rettssaken mot Peter Madsen. - Han må ha skjult en mørk side for oss alle sammen

Dette skriver dansk presse om ubåtsaken, timer før rettssaken mot Peter Madsen starter.

TILTALT: Peter Madsen (47) er tiltalt for drap på den svenske journalisten Kim Wall. Han nekter straffsskyld etter tiltalen. I morgen starter rettssaken. Foto: Bax Lindhardt / Scanpix Danmark / NTB scanpix
TILTALT: Peter Madsen (47) er tiltalt for drap på den svenske journalisten Kim Wall. Han nekter straffsskyld etter tiltalen. I morgen starter rettssaken. Foto: Bax Lindhardt / Scanpix Danmark / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KØBENHAVN (Dagbladet): I morgen starter rettssaken mot drapstiltalte Peter Madsen (47). Utenfor Københavns byrett er det i kveld stille. Noen få danske TV-telt er satt opp og sender direkte, ellers er den store plassen nesten folketom.

- Det er begynnelsen på slutten til en av de absolutt mest omtalte rettssaker i nyere dansk rettshistorie, når den såkalte ubåtssaken starter torsdag formiddag, skriver Jyllands Posten, som er en av mange danske aviser som i dag omtaler saken.

STILLE: Noen få danske TV-selskap har rigget seg opp utenfor Københavns byrett i dag. Foto: Line Brustad/Dagbladet.
STILLE: Noen få danske TV-selskap har rigget seg opp utenfor Københavns byrett i dag. Foto: Line Brustad/Dagbladet. Vis mer

Både Ekstra Bladet og BT har Peter Madsen på sine førstesider i dag.

- Ikke et geni

Ekstra Bladet har intervjuet personer som har kjent Madsen i ulike perioder av hans liv, fra læreren hans i sjette klasse, til kollegaer i Rakett-Madsens labratorium.

De beskriver ham alle som en som dedikerte seg enormt til det som interesserte ham.

- Han er ikke et geni, han er bare belest, sier Ove Niebuhr, som både har vært Madsens tidligere sjef, og en av Madsens sponsorer, til Ekstra Bladet.

PÅ FØRSTESIDENE: Peter Madsen pryder flere av førstesidene til de danske avisene i dag. I morgen starter rettsssaken mot ham. Foto: Line Brustad/Dagbladet
PÅ FØRSTESIDENE: Peter Madsen pryder flere av førstesidene til de danske avisene i dag. I morgen starter rettsssaken mot ham. Foto: Line Brustad/Dagbladet Vis mer

Kollegaen Kasper Lind jobbet som fysiker i Madsens laboratorium. Han sier til avisa at han har opplevd Madsen som en som bryr seg om noen rundt ham har det vondt.

- Den Peter vi kjente var ikke i stand til dette her. Han må ha skjult en mørk side for oss alle sammen, sier Lind til Ekstra Bladet.

Livsvrig fengsel

Madsen møter i Købenshavns byrett i morgen, tiltalt for overlagt drap på den svenske journalisten Kim Wall (30). Saken starter klokka 09.30, og Dagbladet vil være til stede.

Påtalemyndighetene har bedt om livsvarig fengsel for ubåtkapteinen. Madsen har hele tiden nektet straffskyld etter tiltalen.

Madsen er også tiltalt for usømmelig omgang med lik, brudd på sjøfartsloven, samt «andre seksuelle overgrep enn samleie, som anses som meget farlige».

Han har tidligere både nektet for drap og for seksuelle overgrep, men erkjent at Wall døde i ubåten, og at han i etterkant delte opp liket og dumpet det i sjøen.

Han har sagt at dødsfallet var en ulykke, og at parteringen og dumpingen av kroppen var en panikkhandling.

Endret forklaringene

Han har imidlertid endret forklaringen sin flere ganger, og dette er noe BT trekker fram i sin forhåndsomtale av rettssaken.

- Løgn, fordi Peter Madsens troverdighet lider alvorlig av at han flere ganger etter pågripelsen har endret sin forklaring på flere punkter, skriver BT.​

Først forklarte Madsen at han satte av Wall på Refshaleøyen på kvelden den 10. august i fjor. Deretter endret han forklaring til at hun døde i ubåten, etter at hun et kraniebrudd da hun fikk ei luke i hodet. Da Walls hode ble funnet, og det viste seg at det ikke hadde noen tegn på brudd, skiftet Madsen igjen forklaring, og sa at hun døde som følge av kullosforgiftning. Deretter erkjente han også at han hadde partert henne med en sag og dumpet kroppsdelene i sjøen.

Kan forklare seg

I morgen skal Madsen svare på påtalemyndighetenes tiltale. Deretter vil han få mulighet til å forklare seg.

Det er satt av 12 dager til rettsforhandlingene. 37 vitner er innkalt, og dom i saken skal etter planen foreligge den 25. april.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling