I dag blir det flykaos

SAS Braathens og Widerøe har innstilt 25 avganger i dag. Flere hundre passasjerer vil bli berørt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SAS Braathens kansellerer dagens 22 morgenavganger fra Haugesund, Ålesund og Stavanger, samt deler av kystrutene. Dette ble bestemt uten å vite om det blir streik eller ikke.

-  Vi kan ikke risikere at våre fly blir stående på flyplasser som stenges hvis det blir streik, forteller Siv Meisingseth, informasjonssjef i SAS Braathens.

Sju flyplasser

Om konflikten mellom lufthavnansatte og Avinor ender med streik er det bare sju norske flyplasser som vil bli helt stengt. Disse er lufthavnene i Stavanger, Mosjøen, Sandane, Sogndal, Ålesund, Sandnessjøen og Haugesund. På Oslo Lufthavn Gardermoen vil 40 ansatte bli tatt ut av arbeid, men dette vil bare føre til enkelte forsinkelser, skriver ANB.

-  Dersom det ikke blir streik, settet vi inn ekstrafly på rutene Stavanger-Oslo og Haugesund-Oslo. Det betyr at passasjerene her bare blir rundt en time forsinket, sier Meisingseth.

Forhandlet utover natta

Konflikten har sin bakgrunn i lønnsoppgjøret for LO- og YS organiserte i Avinor. Riksmeklingsmannen har prøvd å løse flokene siden mandag formiddag. Fristen gikk egentlig ut ved midnatt tirsdag, men da Dagbladet gikk i trykken på dette tidspunktet var partene fortsatt ikke ferdig med forhandlingene.

Ta kontakt med ditt flyselskap for å sjekke om du blir berørt av konflikten.