- I dag er Agder politidistrikt i sjokk og fortvilelse

Politiet holder pressekonferanse nå.

DREPT UNDER BILJAKT: En politimann døde av skadene han ble påført da han ble kjørt ned under en biljakt i Grimstad natt til torsdag. MMS-foto: 2400-tipser
DREPT UNDER BILJAKT: En politimann døde av skadene han ble påført da han ble kjørt ned under en biljakt i Grimstad natt til torsdag. MMS-foto: 2400-tipser Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no):  Klokka 09.00 startet politiets pressekonferanse på politihuset i Kristiansand, etter at en politimann ble drept under en biljakt klokka 03.35 natt til i dag.

Politimannen var i ferd med å legge ut spikermatte for en bil som hadde nektet å stoppe for kontroll på E18 nær Grimstad, da han ble meid ned. Politimannen døde senere av skadene han ble påført.

- I dag er Agder politidisiktkt i sjokk og fortvilelse, sa politimester Kirsten Lindberg, da pressekonferansen startet.

Dypt savnetPolitimesteren omtalte den avdøde politimannen som en operativ og dyktig kollega. Politimannen (48) etterlater seg kone og tre barn.

- Vår oppgave nå er å ta vare på de pårørende og hans kolleger som var vitne til hendelsen. Han var en person med kolleger i hele Agder politidistrikt. Han vil være dypt savnet og våre tanker går til familie og pårørende, sier politimesteren.

Politiet ønsker ikke å kommentere saken nærmere av hensyn til etterforskningen. Spesialenheten for politisaker er koblet inn.

- Fører av kjøretøyet var mistenkt for et straffbart forhold og skulle derfor stanses. Politi fra Arendal og Grimstad var involvert. Grimstad-politiet skulle legge ned en spikermatte og i forbindelse med dette arbeidet ble en av våre kolleger ramma av dette kjøretøyet. Bilen fortsatte mot Kristiansand før mannen ble pågrepet, opplyste politimesteren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer