DREPT UNDER BILJAKT: En politimann døde av skadene han ble påført da han ble kjørt ned under en biljakt i Grimstad natt til torsdag. MMS-foto: 2400-tipser
DREPT UNDER BILJAKT: En politimann døde av skadene han ble påført da han ble kjørt ned under en biljakt i Grimstad natt til torsdag. MMS-foto: 2400-tipserVis mer

- I dag er Agder politidistrikt i sjokk og fortvilelse

Politiet holder pressekonferanse nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no):  Klokka 09.00 startet politiets pressekonferanse på politihuset i Kristiansand, etter at en politimann ble drept under en biljakt klokka 03.35 natt til i dag.

Politimannen var i ferd med å legge ut spikermatte for en bil som hadde nektet å stoppe for kontroll på E18 nær Grimstad, da han ble meid ned. Politimannen døde senere av skadene han ble påført.

- I dag er Agder politidisiktkt i sjokk og fortvilelse, sa politimester Kirsten Lindberg, da pressekonferansen startet.

Dypt savnetPolitimesteren omtalte den avdøde politimannen som en operativ og dyktig kollega. Politimannen (48) etterlater seg kone og tre barn.

- Vår oppgave nå er å ta vare på de pårørende og hans kolleger som var vitne til hendelsen. Han var en person med kolleger i hele Agder politidistrikt. Han vil være dypt savnet og våre tanker går til familie og pårørende, sier politimesteren.

Politiet ønsker ikke å kommentere saken nærmere av hensyn til etterforskningen. Spesialenheten for politisaker er koblet inn.

- Fører av kjøretøyet var mistenkt for et straffbart forhold og skulle derfor stanses. Politi fra Arendal og Grimstad var involvert. Grimstad-politiet skulle legge ned en spikermatte og i forbindelse med dette arbeidet ble en av våre kolleger ramma av dette kjøretøyet. Bilen fortsatte mot Kristiansand før mannen ble pågrepet, opplyste politimesteren.

Sterkt for oss alleDen antatte gjerningsmannen som skal være i slutten av 20-årene fortsatte videre vestover mot Kristiansand, og hadde kjørt ut i grøfta og inn i en snøfonn, da han ble pågrepet av en politipatrulje. Den mistenkte satt alene i bilen.

Bilen han kjørte tilhører en kvinne i Buskerud, og den ble meldt stjålet i går.

Politifolk og kolleger av den drepte politimannen i Grimstad er nå rystet og i sorg. Et nesten rutinemessig oppdrag endte med tragedie.

- Dette er sterkt for oss alle. Han var en flott kollega, veldig operativ. Han var en som ville noe, og var den dyktigste av oss, sier kollega og hovedtillitsvalgt Ernst Olav Lunde til Dagbladet.

- Første prioritet er å ta vare på vår avdøde kollegas familie. I tillegg kommer etterforskning parallellt. Det som først og fremst opprører oss er tapet av vår kollega, sier politimester Kirsten Lindberg.

Politimannen beskrives som meget erfaren og jobbet ved Grimstad politistasjon. To ambulanser og en luftambulansen kom raskt til stedet der påkjørselen skjedde. Kolleger og deretter ambulansepersonell startet hjerte-lungeredning, før han ble fraktet til sykehuset i Arendal med ambulanse, men 05.30 fikk kollegene beskjed om at politimannen var død.

- Stor sorgJustisminister Knut Storberget (Ap) uttrykker i dag stor sorg over tragedien.

- Mine tanker går først og fremst til den nærmeste familien - tjenestemannens kone og tre barn - samt de nære kollegaene som han arbeidet sammen med i Agder politidistrikt, sier Storberget til NTB.

Justisministeren opplyser at politidirektør Ingelin Killengreen er på vei til Grimstad for å uttrykke sin sorg over det som har skjedd. Også forbundsleder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund er torsdag formiddag på vei til Grimstad.

STANSET I KRISTIANSAND: Bilen som kjørte på en politimann i Grimstad natt til torsdag, står dekket av en presenning på Falck-stasjonen i Kristiansand. Bilen ble stoppet og bilføreren pågrepet ved Hannevika i Kristiansand.  
Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX
STANSET I KRISTIANSAND: Bilen som kjørte på en politimann i Grimstad natt til torsdag, står dekket av en presenning på Falck-stasjonen i Kristiansand. Bilen ble stoppet og bilføreren pågrepet ved Hannevika i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX Vis mer