- I dag er den siste dagen for Mubarak

Soldatene slår jernring rundt tusenvis av demonstranter på Tahrir-plassen.

DOMMENS DAG: Tusener er samlet på Tahrir-plassen i sentrum av Kairo i formiddag. Grafikken viser sentrum av Kairo med det egyptiske museet og Tahrir-plassen der de fleste av sammenstøtene har pågått mellom pr- og ant-demonstranter har stått de siste dagene. Opposisjonsdemnstrantene har varslet at de idag vil gå mot presidentpalasset for å demonstrere der. Grafikk/Foto: Kjell Erik Berg/Dagbladet/Scanpix/Google Earth
DOMMENS DAG: Tusener er samlet på Tahrir-plassen i sentrum av Kairo i formiddag. Grafikken viser sentrum av Kairo med det egyptiske museet og Tahrir-plassen der de fleste av sammenstøtene har pågått mellom pr- og ant-demonstranter har stått de siste dagene. Opposisjonsdemnstrantene har varslet at de idag vil gå mot presidentpalasset for å demonstrere der. Grafikk/Foto: Kjell Erik Berg/Dagbladet/Scanpix/Google EarthVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«I dag er den siste dagen, i dag er den siste dagen», roper tusenvis av demonstranter som har samlet seg på Tahrir-plassen i sentrum av Kairo.

Dagen idag er av mange døpt «Avgangens Dag» for president Hosni Mubarak.

Salma El Tarzi, en av anti-Mubarak demonstrantene på Tahrir-plassen, forteller til Al-Jazeera at moralen blant demonstrantene er høy. 
- Dette er som en festival, sier hun.

På Tahrir-plassen ropes det nå: "Change, strength, nationalism, and justice", melder ABC News.

Tharir plassen så fortsatt ut som en krigs-sone da Dagbladets team var i utkanten imorges: Utbrente biler, søppel og brostein lå trødd. De militære har et strengere grep idag, og sjekker alle som skal inn på plassen.

- Spent og urolig Christiane Amanpour som igår intervjuet President Hosni Mubarak for amerikanska ABC News, sier hun synes det var en spent og urolig stemning i presidentpalasset når hun var der igår.

Idag har anti-Mubarak demonstrantene varslet at de vil gå mot presidentpalasset.

Men Folk Dagbladet har snakket med, som er med på å organisere demonstrasjonene sier at man er langt fra å mobilisere den massen som skal til for å fysisk fjerne presidenten.

Det betyr at Mubarak selv må velge å gå.

Tahrir-plassen er revolusjonens arnested, men den organisatoriske ledelsen kan av taktiske hensyn velge å ha en rekke startsteder for dagens demonstrasjoner med samlingspunkt nærmere presidentpalasset.

Dommedag
Etter fredagsbønnen idag vil det være tusener på tusener av mennesker i gatene, som har kordinert seg og pratet sammen.

Dette blir en spennende dag for Egypt. Mange Dagbladet har snakket med mener dette er en D-dag for landet.

En av sykehuslegene som har tatt imot skadde fra opptøyene de siste dagene, forteller til MedPage Today at de stålsetter seg også for i dag.

- Dette blir en av de viktigste dagene i vår historie, sier kirurg Mohamed Selim ved Ain Shams-sykehuset i Kairo, til nettstedet.

Hva denne dagen bringer blir bare spekulasjoner ennå. Men mange mener at ABC News-intervjuet med Mubarak i går kan ha oppildnet hans motstandere ytterligere, fordi hans uttalelset om at han er «lei» og at «kaos» omtrent er den eneste grunnen til at han ikke går av med en gang, får demonstrantene til å føle at de er i sluttspurten.