- I dag er den store dagen for pilegrimene som går til Santiago

Feiringen er avlyst, og byen er i sorg, opplyser turistkontoret.

PILEGRIMSMÅL: Santiago de Compostela er et kjent pilegrimssted i Spania, i dag skulle det være en feiring av apostelen Jacobs dag. Foto: REUTERS/Felix Ordonez/NTB Scanpix
PILEGRIMSMÅL: Santiago de Compostela er et kjent pilegrimssted i Spania, i dag skulle det være en feiring av apostelen Jacobs dag. Foto: REUTERS/Felix Ordonez/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går kveld sporet et passasjertog av utenfor byen Santiago de Compostela i regionen Galicia nordvest i Spania.

Apostelen Jacobs dag I løpet av natta har dødstallene steget, og i morges bekreftet en talskvinne for myndighetene at 77 er døde, og understreket at dette er et foreløpig tall.

Norske myndigheter sier at de foreløpig ikke har informasjon om at nordmenn har vært om bord i toget.

Santiago de Compostela er et kjent pilegrimsmål, og i dag var det planlagt en stor feiring av apostelen Jacobs dag.

Daglig leder ved pilegrimskontoret til pilegrimsfellesskapet St. Jakob, Eivind Luthen, sier at ulykken naturlig nok legger en demper på denne feiringen.

- Det er en stor dag for pilegrimene som går til Santiago, sier Luthen.

Avlyst Ifølge Reuters opplyser byens turistkontor at all feiring er avlyst, og at byen sørger.

- Den 25. juli er for dem det olsok er for oss, sier Luthen, som har sjekket sitt nettverk, og har foreløpig ikke hørt at noen nordmenn skal ha vært om bord i toget.

Han sier at det er nordmenn som går i Spania, og at det trolig er flere nordmenn i Santiago de Compostela, men han tror ikke togruta ulykken skjedde på blir brukt mye av turister.

- Vi har foreløpig ikke mottatt informasjon om at det skal ha vært noen nordmenn om bord i toget, sier Hanne Melfald, pressevakt i UD, til Dagbladet.

Hun forteller at konsulen har reist til Santiago, og følger situasjonen tett.