I dag faller dommen: Ubaydullah Hussain tiltalt for å oppfordre til terrorhandlinger

- Vi mener uttalelsene er på trygg grunn, sier Hussains forsvarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dommen mot islamisten Ubaydullah Hussain (29) faller i dag i Oslo tingrett.

Han er tiltalt for fem facebook-ytringer, hvor han på ulike vis støtter og hyller terrorhandlinger og drap, noe statsadvokat Carl Fredrik Fari mener må tolkes som indirekte oppfordringer til å utføre terror.

- Vi mener uttalelsene er på trygg grunn innenfor norsk lov, og er spent på tingrettens vurdering. Påtalemyndigheten har laget en straffesak av dette og gitt utsagnene stor spredning og oppmerksomhet, og ettertiden må vurdere om en slik strategi er smart, uansett hva tingretten kommer til i dag, sier Hussains forsvarer John Christian Elden til Dagbladet. - En dårlig sak Fari mener at de gjentatte uttalelsene, riktig tolket, er straffbare. Hussain er blant annet tiltalt hans hyllest av de to mennene som drepte den britiske soldaten Lee Rigby med kniv og machete på gata i London. I tillegg kommer da da han mente terroristene som blant annet drepte fem fem nordmenn i Algerie, fortjente «Allahs høyeste belønning».Hussains forsvarer John Christian Elden, mener påtalemyndighetene har en dårlig sak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer