I dag får Breivik psykiatri-«dommen»

Anders Behring Breiviks forsvarere vil dra rett til Ila fengsel for å informere ham om «dommen» når de i dag får den nye psykiatri-rapporten.

SKREVET I PÅSKA: De sakkyndige som har vurdert Anders Behring Breiviks tilregnelighet, Terje Tørrisen og Agnar Aspaas, har brukt påska på Aspaas' kontor i Tønsberg og skrevet ferdig sakkyndigrapporten.
Foto: Trond Reidar Teigen/NTB SCANPIX
SKREVET I PÅSKA: De sakkyndige som har vurdert Anders Behring Breiviks tilregnelighet, Terje Tørrisen og Agnar Aspaas, har brukt påska på Aspaas' kontor i Tønsberg og skrevet ferdig sakkyndigrapporten. Foto: Trond Reidar Teigen/NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kl. 11 i dag overleverer psykiaterne Terje Tørrisen og Agnar Aspaas den andre psykiatriske vurderingen av terrortiltalte Anders Behring Breivik.

- Vi leverer den til tingretten personlig klokka 11 begge to. Så trekker vi oss tilbake litt. Klokka 12 blir det lagt ut en pressemelding fra retten med hovedkonklusjonene. Etter dette møter vi pressen, sier Aspaas til Dagbladet.

Den første konkluderte med at han er psykotisk er paranoid schizofren. Det er knyttet stor spenning til Tørrisen og Aspaas' konklusjon. Faller de ned på samme utfall som Torgeir Husby og Synne Sørheim, er straffesaken mot ham helt over, og han vil bli dømt til tvungent psykisk helsevern. Konkluderer de motsatt, vil det være mulig å dømme ham til straff, slik både en rekke bistandsadvokater og han selv ønsker.

Skrevet i påska Tørrissen og Aspaas har brukt store deler av høytida til å ferdigstille rapporten, på Aspaas's kontor i Tønsberg.

De to argumenterer ikke ut fra den forrige rapporten i sin rapport.

- Vi kommenterer ikke den andre rapporten, men berører de samme emnene, sier Aspaas Etter at rapporten er levert retten, vil statsadvokatene, Breiviks forsvarere og bistandsadvokatene kunne hente den i retten kl. 11.15.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer