<strong>- FERDIG MED SAKEN:</strong> Bjørn Dæhlie risikerer blir i dag bøtelagt for den ulovlige nedhogginga ved denne tomta på Jessheim. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
- FERDIG MED SAKEN: Bjørn Dæhlie risikerer blir i dag bøtelagt for den ulovlige nedhogginga ved denne tomta på Jessheim. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer

I dag får Dæhlie vite prisen for å ha hogd ned vernede trær

- Vi bryr oss ikke om hvorvidt grunneieren heter Bjørn Dæhlie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JESSHEIM (Dagbladet): Bjørn Dæhlie risikerer storbot for å ulovlig ha hogd ned flere vernede epletrær i Jessheims sentrums eldste hage.

- Jeg er egentlig ferdig med denne saken, sier Dæhlie til Dagbladet like etter at befaringen på tomta er over, mandag formiddag.

Klokka 16 i dag skal hovedutvalget (formannskapet, red.journ.) i Ullensaker bestemme hvor stor bota blir.

Dæhlie ønsket ikke å kommentere saken ytterligere.

- Latterlig billig bot Den tidligere langrennsløperen kjøpte den verneverdige eiendommen Storgata 3 på Jessheim den 1. januar i år, og tre uker seinere felte han alle grantrærne og bjørketrærne på eiendommen uten å ha søkt om tillatelse på forhånd.

Da kommunen ba ham stanse all hogst svarte Dæhlie ettermiddagen den 22. januar at han ikke skulle felle noe mer. Morgenen etter ble likevel alle epletrærne på tomta hogd ned.

Rådmannen har innstilt på 50 000 kroner i bot for overtredelsen, hvilket flere Frp- og Høyre-politikere i Ullensaker kommune har uttalt at er «latterlig billig».

- Bryr oss ikke om han heter Dæhlie - Vi må forankre forseelsen i regelverket og se hvilken sats som skal brukes. Vi i Høyre er samlet om dette. Vi bryr oss ikke om hvorvidt grunneieren heter Bjørn Dæhlie, eller noe annet. Men jeg har noen spørsmål til administrasjonen i forhold til rådmannens fortolkning, sier Ketil Nordengen (H) til lokalavisa Romerikes Blad.

<strong>ULOVLIG:</strong> Bjørn Dæhlie risikerer en høy bot for å i vinter ha hogget ned flere vernede epletrær ved denne tomta i Storgata 3 i Jessheim sentrum. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
ULOVLIG: Bjørn Dæhlie risikerer en høy bot for å i vinter ha hogget ned flere vernede epletrær ved denne tomta i Storgata 3 i Jessheim sentrum. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer

Dæhlie planlegger å bygge flere leiligheter på tomta.

I februar sa han til Dagbladet at han trodde kommunen viste til eiendommens 70 år gamle lindetrær da de ba ham stoppe hogsten.

- Var ikke klar over restriksjonene - Jeg var ikke klar over at det var restriksjoner om felling av grantrær og bjørk. Situasjonen er den at jeg hogde ned grantrærne og bjørketrærne på eiendommen uten å søke om dette på forhånd, og det beklager jeg. Da kommunen sa at jeg ikke skulle felle flere store trær, trodde jeg det var lindetrærne de viste til, ikke epletrærne. Lindetrærne lot jeg stå, sa Dæhlie.

Dagbladet følger saken.

<strong>STORGATA 3:</strong> Det var i Jessheim sentrums eldste hage at nedfellingen av trærna fant sted i vinter. Dæhlie har tidligere beklaget å ha hogget ned de vernede trærne. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
STORGATA 3: Det var i Jessheim sentrums eldste hage at nedfellingen av trærna fant sted i vinter. Dæhlie har tidligere beklaget å ha hogget ned de vernede trærne. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer