I dag får Dæhlie vite prisen for å ha hogd ned vernede trær

- Vi bryr oss ikke om hvorvidt grunneieren heter Bjørn Dæhlie.

- FERDIG MED SAKEN: Bjørn Dæhlie risikerer blir i dag bøtelagt for den ulovlige nedhogginga ved denne tomta på Jessheim. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
- FERDIG MED SAKEN: Bjørn Dæhlie risikerer blir i dag bøtelagt for den ulovlige nedhogginga ved denne tomta på Jessheim. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JESSHEIM (Dagbladet): Bjørn Dæhlie risikerer storbot for å ulovlig ha hogd ned flere vernede epletrær i Jessheims sentrums eldste hage.

- Jeg er egentlig ferdig med denne saken, sier Dæhlie til Dagbladet like etter at befaringen på tomta er over, mandag formiddag.

Klokka 16 i dag skal hovedutvalget (formannskapet, red.journ.) i Ullensaker bestemme hvor stor bota blir.

Dæhlie ønsket ikke å kommentere saken ytterligere.

- Latterlig billig bot Den tidligere langrennsløperen kjøpte den verneverdige eiendommen Storgata 3 på Jessheim den 1. januar i år, og tre uker seinere felte han alle grantrærne og bjørketrærne på eiendommen uten å ha søkt om tillatelse på forhånd.

Da kommunen ba ham stanse all hogst svarte Dæhlie ettermiddagen den 22. januar at han ikke skulle felle noe mer. Morgenen etter ble likevel alle epletrærne på tomta hogd ned.

Rådmannen har innstilt på 50 000 kroner i bot for overtredelsen, hvilket flere Frp- og Høyre-politikere i Ullensaker kommune har uttalt at er «latterlig billig».

- Bryr oss ikke om han heter Dæhlie - Vi må forankre forseelsen i regelverket og se hvilken sats som skal brukes. Vi i Høyre er samlet om dette. Vi bryr oss ikke om hvorvidt grunneieren heter Bjørn Dæhlie, eller noe annet. Men jeg har noen spørsmål til administrasjonen i forhold til rådmannens fortolkning, sier Ketil Nordengen (H) til lokalavisa Romerikes Blad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer