I dag får hun 12 års fengsel for medvirkning til drap på eksmannen. Men fortsatt går en morder løs

Russiske Elizaveta Sytnik (51) blir i dag dømt til 12 års fengsel for medvirkning til drapet på eksmannen Henry Simonsen (56) i Alta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hålogaland lagmannsrett fastslår at en drapsmann går fri. I dag skal dommen mot Elizaveta Sytnik offentliggjøres av Hålogaland lagmannsrett. Dagbladet har lest dommen. I domspremissene heter det at: «... tiltalte (Elizaveta Sytnik, red.anm.) ikke kan straffes som gjerningsperson, den som svingte øksen». Den 51 år gamle kvinnen ble i Alta tingrett i sommer dømt til 13 års fengsel for å ha drept eksmannen. Under rettsforhandlingene i Hålogaland lagmannsrett kom det fram nye opplysninger, som førte til at rettssaken ble avbrutt. Politiet ble kommandert til å iverksette ny etterforskning.

Oppsiktsvekkende


Aktoratet hevdet likevel - etter at retten ble satt på ny, etter en måneds pause - at Elizaveta Sytnik måtte være identisk med drapskvinnen.

Reagerer


Advokat John Christian Elden, som forsvarte den 51-årige kvinnen, sier til Dagbladet at dommen vil bli anket til Høyesterett. - Min klient var tiltalt for drap. Retten og ikke påtalemyndigheten omgjorde tiltalen til medvirkning. Vi kommer trolig til å anke både på saksbehandlingsfeil og straffeutmålingen, sier Elden.

Lettet


Elizaveta Sytnik var lettet da hun i går kveld ble informert om dommen hun skal motta i dag. - Min klient er lettet over at lagmannsretten trodde på henne og samtidig fastslår at det ikke var hun som drepte Henry Simonssen i Alta i desember 2002.

FRA LYKKE TIL TRAGEDIE: Henry Simonsen ble funnet drept i sitt hjem i Alta fredag 13. desember i fjor. I dag faller dommen mot ekskona Elizaveta Sytnik i Hålogaland lagmannsrett.