Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

I dag får hun kjennelsen etter drapene på «Dødens gård»

Berit Thorstensen og de fire andre tiltalte får trolig høre kjennelsen i dag.

NEKTER STRAFFSKYLD: Berit Thorstensen (53) nekter skyld for medvirkning til overlagt drap på Aarstad og Abrahamsen. Hun er også tiltalt for to grove ran og for trygdesvindel. I tingretten ble hun dømt til 21 års fengsel. Foto: Jacques Hvistendahl
NEKTER STRAFFSKYLD: Berit Thorstensen (53) nekter skyld for medvirkning til overlagt drap på Aarstad og Abrahamsen. Hun er også tiltalt for to grove ran og for trygdesvindel. I tingretten ble hun dømt til 21 års fengsel. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| HAMAR (Dagbladet): I dag kommer trolig kjennelsen i saken mot de fem tiltalte etter drapene på Vollheim gård.

Trekker ut
Etter rettsbelæringen i går trakk juryen seg tilbake.

De har allerede signalisert at de ikke har kommet til noen konklusjon i løpet av gårsdagen. Rettsmøtet er utsatt til klokken tolv i formiddag.

Ankesaken startet 31. august i Eidsivating lagmannsrett på Hamar.
Like før klokken ni er de fem tiltalte på plass i rettslokalene. De snakker med advokatene sine, og hverandre.
Knut Arne Thorstensen går fortsatt med krykker på grunn av helseproblemer. Storesøster Berit Thorstensen sitter stille ved siden av forsvarer Tor Kjærvik.

Juryen skal svare på 24 spørsmål som dreier seg om skyld knyttet til to drap og to grove ran.

Dumpet i brønnen

Jan Petter Aarstad ble dumpet i brønnn på Vollheim gård høsten 2006.
Liket ble ikke funnet før i slutten av januar 2008.

«DØDENS GÅRD»: Mens gården har stått tom, har uvedkommende flere ganger brutt seg inn, begått hærverk og laget masse rot. Foto: Jacques Hvistendahl
«DØDENS GÅRD»: Mens gården har stått tom, har uvedkommende flere ganger brutt seg inn, begått hærverk og laget masse rot. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

Knut Arne Thorstensen har erkjent at han satte en heroinsprøyte på Aarstad. Hva som skjedde videre er det uenighet om. Ronny Kjeldsen og Berit Thorstensen er begge dømt for drapet, men har hele tiden hevdet at de er uskyldige.
 Ragnar B. Abrahamsen ble skutt og drept på låven i romjulen 2007. Liket ble funnet i januar 2008. Ole Kristian Bjørnsen har erkjent at han skjøt og drepte Abrahamsen, men nekter for overlagt drap.

Psykisk medvirkning Under ankesaken etter drapene på det som er blitt kalt «Dødens gård» i Søndre Land, har mye av konflikten dreid seg om troverdigheten til den ene av de fem tiltalte, Knut Arne Thorstensen, målt mot de andre fire. Spesielt har konflikten vært spisset rundt forholdet til søsteren Berit Thorstensen som i tingretten blant annet ble dømt til 21 års fengsel for psykisk medvirkning til to drap, skriver NTB.
Dette var et tema lagmannen valgte å bruke mye tid på under rettsbelæringen, skrev NTB i går.

— For å finne henne skyldig er det ikke tilstrekkelig med at de fant ut hvordan drapet kunne utføres eller at de lekte med tanken. Det må ha vært etablert en innbyrdes forståelse mellom henne og gjerningsmannen for at drap skulle begås, sa Pedersen i går.
Også for Ronny Kjeldsen har forholdet til Knut Arne Thorstensen vært vanskelig. Det som knytter 44-åringen til drapet på Jan Petter Aarstad høsten 2006 er i hovedsak forklaringen fra ekskjærestens lillebror. Han ble i tingretten dømt til 18 års fengsel selv om han nekter for å ha drept Aarstad, som ble funnet i en brønn med skrot over ett år etter at han var tatt av dage, skriver NTB.

Dagbladet følger kjennelsen i Eidsivating lagmannsrett.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media