I dag får Norge et glimt av sol, men det varer ikke lenge

Lavtrykkene står i kø og truer selv 17. mai.

MIDT MELLOM TO LAVTRYKK:  Lavtrykket som har gitt oss regn nå i helga (og snø i høyden) er nå på vei inn over Sverige. Men et nytt lavtrykk er på vei inn fra Storbritannia, og vil treffe Sør-Norge på onsdag. Fram mot 17. mai er det ingen høytrykk i sikte. Foto: Meteorologisk institutt
MIDT MELLOM TO LAVTRYKK: Lavtrykket som har gitt oss regn nå i helga (og snø i høyden) er nå på vei inn over Sverige. Men et nytt lavtrykk er på vei inn fra Storbritannia, og vil treffe Sør-Norge på onsdag. Fram mot 17. mai er det ingen høytrykk i sikte. Foto: Meteorologisk institutt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - I dag er lavtrykkene på vei ut av vårt område, men et nytt lavtrykk står klart for å komme på besøk, sier statsmeteorolog Kristian Gislefoss til Dagbladet.

Lavtrykket som slo inn over Sørlandet på lørdag og ga landsdekkende regn gjennom helga, trekker seg nå inn i Sverige. Men gleden er kortvarig, for allerede på onsdag kommer et nytt lavtrykk inn over landet.

- Søndagen får vi perioder med sol mange steder, med en og annen regnbyge. Mandag er en bygedag, tirsdag blir det bygeaktivitet i store deler av landet og onsdag så kommer neste lavtrykk igjen, sier Gislefoss til Dagbladet.

Først skal vi se på de neste dagene, landsdel for landsdel, før vi starter værnedtellinga til 17. mai.

Nord-Norge - mot opphold Søndag går det mot oppholdsvær i Nord-Norge.

- Det blir færre og færre byger og været går mot delvis opphold og sol. Mandagen starter det med regnbyger, men noen steder i Nordland vil få mye pent vær tidlig på dagen, sier Gislefoss.

Det neste døgnet vil det være mye vind langs kysten, egentlig helt fra Sørlandet og opp til Finnmark.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.