<strong>MIDT MELLOM TO LAVTRYKK:</strong>  Lavtrykket som har gitt oss regn nå i helga (og snø i høyden) er nå på vei inn over Sverige. Men et nytt lavtrykk er på vei inn fra Storbritannia, og vil treffe Sør-Norge på onsdag. Fram mot 17. mai er det ingen høytrykk i sikte. Foto: Meteorologisk institutt
MIDT MELLOM TO LAVTRYKK: Lavtrykket som har gitt oss regn nå i helga (og snø i høyden) er nå på vei inn over Sverige. Men et nytt lavtrykk er på vei inn fra Storbritannia, og vil treffe Sør-Norge på onsdag. Fram mot 17. mai er det ingen høytrykk i sikte. Foto: Meteorologisk institutt Vis mer

I dag får Norge et glimt av sol, men det varer ikke lenge

Lavtrykkene står i kø og truer selv 17. mai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - I dag er lavtrykkene på vei ut av vårt område, men et nytt lavtrykk står klart for å komme på besøk, sier statsmeteorolog Kristian Gislefoss til Dagbladet.

Lavtrykket som slo inn over Sørlandet på lørdag og ga landsdekkende regn gjennom helga, trekker seg nå inn i Sverige. Men gleden er kortvarig, for allerede på onsdag kommer et nytt lavtrykk inn over landet.

- Søndagen får vi perioder med sol mange steder, med en og annen regnbyge. Mandag er en bygedag, tirsdag blir det bygeaktivitet i store deler av landet og onsdag så kommer neste lavtrykk igjen, sier Gislefoss til Dagbladet.

Først skal vi se på de neste dagene, landsdel for landsdel, før vi starter værnedtellinga til 17. mai.

Nord-Norge - mot opphold Søndag går det mot oppholdsvær i Nord-Norge.

- Det blir færre og færre byger og været går mot delvis opphold og sol. Mandagen starter det med regnbyger, men noen steder i Nordland vil få mye pent vær tidlig på dagen, sier Gislefoss.

Det neste døgnet vil det være mye vind langs kysten, egentlig helt fra Sørlandet og opp til Finnmark.

- Mandag ser det ut til å bli regnbyger og fortsatt litt vind, særlig i Troms og Finnmark, sier Gislefoss til Dagbladet.

Trøndelag - værtaperen Trøndelag er landsdelen som har trukket det korteste strået i dag.

- Det blir regnbyger og kanskje litt sol mellom bygene. Eller vent, nja. Mulighetene for sol er i alle fall der, men Trøndalag er det området i landet som får minst sol i dag, sier Gislefoss.

Vinden som ligger langs kysten treffer naturligvis her også, med perioder med stiv kuling.

- Mandag ser det ut til at mesteparten av nedbøren kommer på ettermiddagen, så da kan det bli opphold tidlig på dagen her, sier Gislefoss.

Vestlandet - regn og sol Vestlendingene får i dag servert regnbyger og litt sol.

- Det blir sol, men det kan være litt bygeaktivitet tidlig på dagen i dag. Mandag vil det stedvis regne ganske mye og vinden vil øke. Da snakker vi opp i stiv til sterk kuling. Det blir altså regn og regnbyger på Vestlandet mandag, sier Gislefoss.

Østlandet - starter med regn Dagen i dag startet med regn på Østlandet, men når lavtrykket nå trekker inn i Sverige, kommer oppholdsværet også hit.

- I Østfold, Oppland og Hedmark kan det nok regne i noen timer til, men dette blir en dag med en god del sol. Selv om starten på dagen ser litt skyet ut, sier Gislefoss til Dagbladet.

Deretter kommer en grå mandag, med regn, før en regnfull tirsdag, som følges av nok et lavtrykk inn over landet onsdag.

Sørlandet - en god del sol På søndag skal det bli en god del sol på Sørlandet. Satellittbildet øverst i saken viser at det nå er ganske skyfritt her.

- Det kan imidlertid bli en del vind fra Kristiansand og vestover. I morgen ser det bare ut til å bli regn, rett og slett. Regnværet starter litt tidlig på Sørlandet, sånn i morgen tidlig, før det beveger seg inn over Østlandet, sier Gislefoss.

Nedtellingen til 17. mai Og slik oppsummerer statsmeteorologen uka fram mot den store dagen:

Tirsdag vil bli en dag med bygeaktivitet i store deler av landet, men kanskje noe sol i Nord-Norge.

Onsdag blir en dag hvor det henger igjen litt nedbør, før det nye lavtrykket kommer inn over Sør-Norge og på nytt gir nedbør og vind.

Torsdag får Sør-Norge en pause fra ruskeværet, for da er det Nord-Norge som får nedbør. Altså en god del sol i sør, men bygeaktiviteter fra Trøndelag og nordover.

Fredag får vi mer av det samme: Regn nordover og litt sol sørover.

Og så til lørdag, dagen før dagen.

- Da har vi noen lavtrykk som driver og snuser på Sør-Norge igjen. Det ser ut til å bli nedbør, sier Gislefoss.

Er det da altså fare for ruskevær på selveste 17. mai? Ja, dessverre. Men heldigvis er langtidsprognosene noe usikre.

- Det er ingen høytrykk i sikte, bare lavtrykk. Da blir det nok regnbyger mange steder i landet vårt på 17. mai. Men det er også perioder med sol og veldig vanskelig å si hvem som vil bli værvinnerne. Du kan være heldig eller uheldig, og det er så langt ingen landsdel som peker seg ut, sier Gislefoss.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer