I dag får Sverige vite om Palme-drapsvåpenet er funnet

30 år etter drapet på Sveriges statsminister kan en mystisk revolver gi et gjennombrudd.

ÅSTEDET: Her i Sveavägen i Stockholm ble Olof Palme skutt og drept 28. februar 1986. Foto: Björn Elgstrand / NTB scanpix sweden
ÅSTEDET: Her i Sveavägen i Stockholm ble Olof Palme skutt og drept 28. februar 1986. Foto: Björn Elgstrand / NTB scanpix sweden Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STOCKHOLM (Dagbladet): Etter 30 år kan drapet på statsminister Olof Palme stå foran et gjennombrudd. I dag er det ventet at Nationellt Forensiskt Centrum i Linköping (tidligere Statens kriminaltekniska laboratorium), kan bekrefte eller avkrefte at det virkelig er drapsvåpenet Leif GW Persson har funnet.

Den kjente forfatteren, samfunnsdebattanten og professoren ved Polishögskolan i Stockholm Leif GW Persson, kan nå ha klart det politiet i Sverige ikke har maktet på 30 år. Identifisere våpenet som den ukjente drapsmannen brukte da statsminister Olof Palme ble skutt og drept på Sveavägen i Stockholm den 28. februar 1986.

Smith & Wesson Det var i fjor høst kriminalteknikerne på det som i dag heter Nationellt Forensiskt Centrum, undersøkte ei kule Persson hadde fått tilsendt anonymt.

Kriminalteknikerne kunne ikke med sikkerhet fastslå om den nye kula var skutt med samme revolver som ble brukt da Palme ble myrdet. Men de fastslo at de aldri tidligere hadde vært så nærme en positiv treff. Det til tross for at kriminalteknikerne de siste 30 åra har prøveskutt flere hundre revolvere av typen .357 Magnum - Smith & Wesson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer