I dag får Utøya-offeret Marte (18) møte kronprinsparet

Men hun opererte stortåa i går, og den passet ikke i penskoen.

TAR IMOT: Kronprinsparet inviterer i dag til gjestebud på Skaugum i Asker, der ungdom og livsmestring er tema. Her på Skaugum ved en tidligere anledning. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
TAR IMOT: Kronprinsparet inviterer i dag til gjestebud på Skaugum i Asker, der ungdom og livsmestring er tema. Her på Skaugum ved en tidligere anledning. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Gjestebud på Skaugum i dag, og håret ser ikke ut. Det må vi gjøre noe med pronto, skriver Marte Ødegården (18) på Twitter i dag.

Kronprinsparet innkaller i dag til gjestebud på Skaugum, der ungdom og livsmestring er tema. Ødegården ble skutt av Anders Behring Breivik (33) på Utøya, men overlevde.

- Det er veldig hyggelig at hun er blitt invitert, sier Martes far, Buskerud Ap-leder Bjørn Tore Ødegården, til Dagbladet.

Opererte stortåa Marte Ødegården lå og gjemte seg på ei fjellhylle på Utøya da Breivik kom. Hun har etter terrorangrepene gjort seg bemerket som en aktiv og populær blogger og bruker av nettsamfunnet Twitter.

- Er for øvrig et stort problem at jeg opererte stortåa i går og den er stor som en ballong. Får den ikke i skoen. Sokkelesten hos kpp? Neppe, skriver Ødegården på Twitter i dag.

Hun ble raskt beroliget av kronprinsessen.

- Kom akkurat sånn du føler deg mest komfortabel. Uansett er du hjertelig velkommen! Vi gleder oss, svarte Mette-Marit på Twitter.

Var åpen Ødegården er aktiv både i Europeisk Ungdom og AUF, og er også blitt valgt inn i kommunestyret for Kongsberg Ap.

Ødegården valgte å være åpen om hva hun opplevde på Utøya, og hennes blogg og Twitter- og Facebook-kontoer er blitt lest og beundret av mange.

I et intervju med NTB kom det fram at Ødegården først etter 88 dager kunne tas av morfinpreparatene som hadde holdt smertene i sjakk.

Hun tok seg etter at hun ble skutt ned til vannet, der hun også var i livsfare grunnet nedkjøling.

INVITERT: - Det er veldig hyggelig at hun er invitert, sier Marte Ødegårdens far til Dagbladet. Foto: Buskerud Ap
INVITERT: - Det er veldig hyggelig at hun er invitert, sier Marte Ødegårdens far til Dagbladet. Foto: Buskerud Ap Vis mer