I dag feirer muslimer over hele verden Eid. Men «helvetesuka» til IS har lagt en demper på feiringa

Rundt 300 mennesker mistet livet den siste uka.

NEST HELLIGST: Profeten Muhammeds moské i Medina - profetens gravsted - ble rammet av en eksplosjon mandag kveld nær sikkerhetssgjerdet, melder saudiarabiske medier. Foto:AUDI PRESS AGENCY 
NEST HELLIGST: Profeten Muhammeds moské i Medina - profetens gravsted - ble rammet av en eksplosjon mandag kveld nær sikkerhetssgjerdet, melder saudiarabiske medier. Foto:AUDI PRESS AGENCY  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter tretti dager uten mat og væske mellom morgengry og solnedgang, markerer muslimer over hele verden at fastemåneden ramadan i dag er over.

Men måneden, som ifølge islam skal brukes til å søke innsikt og fred med andre mennesker, har i stedet blitt brukt til å spre vold og uro, og lagt en solid demper for dagens id-feiring.

Ytterliggående IS-sympatisører har brukte de siste dagene av muslimenes hellige måned til å angripe mål i Midtøsten, Asia og Europa.

  • På tirsdag i forrige uke angrep selvmordsbombere flyplassen i Istanbul. Angrepet kostet 45 mennesker livet og over 220 ble såret.
  • På fredag tok væpnede menn gisler i en restaurant i Bangladeshs hovedstad Dhaka. 20 gisler og to politifolk mistet livet under terroraksjonen.
  • På søndag gikk det av en bombe i et travelt handleområde i Bagdad. Minst 200 mistet livet og over 200 ble såret i angrepet som er det verste i Irak på flere år.
  • På mandag gikk det fra vondt til verre for muslimer da tre selvmordsbombere gikk til angrep i tre saudiarabiske byer. Et av stedene som ble rammet var i den hellige byen Medina, rett utenfor moskeen der muslimenes profet Mohammed ligger begravd . Fire sikkerhetsvakter ble drept i angrepet.

Totalt har rundt 300 mennesker mista livet i landene hvor majoriteten er muslimer, og det er ventet at dødstallene skal stige ytterligere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer