MÅ FLYTTE: Sigrid Nordhagen (16) og rundt 40 andre elever som har bodd på Røyken videregående steinerskole må flytte etter at skolen er konkurs. Fylkeskommunen skal sørge for at alle de over 80 elevene på skolen skal få et tilbud i den offentlige skolen, men mye er fortsatt uklart. Foto: Privat
MÅ FLYTTE: Sigrid Nordhagen (16) og rundt 40 andre elever som har bodd på Røyken videregående steinerskole må flytte etter at skolen er konkurs. Fylkeskommunen skal sørge for at alle de over 80 elevene på skolen skal få et tilbud i den offentlige skolen, men mye er fortsatt uklart. Foto: Privat Vis mer

I dag fikk Sigrid og 40 andre elever sjokkbeskjeden: - Dere må flytte ut av skolen

Røyken videregående steinerskole konkurs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I forrige uke fikk de over 80 elevene i alderen 16 til 19 år og ansatte ved Røyken videregående steinerskole beskjed om at skolen var konkurs etter lengre tid med økonomiske vanskeligheter.

I dag kom en ny sjokkbeskjed:

- Vi fikk først beskjed om at vi må flytte ut i løpet av kvelden, sier 16 år gamle Sigrid Nordhagen til Dagbladet.

Etter en stund tok Nordhagen på nytt kontakt og justerer utkastelsestidspunktet overfor Dagbladet.

- Nå sies det at alle må ut i løpet av få dager siden flere har lang reisevei hjem eller ikke har noe sted å dra med en gang. Dette er kjempetrist, sier eleven.

Over 40 elever husløse Hun er en av i overkant av 40 elever som inntil nå har bodd på skolens internat. Styreleder Grim Okstad i Røyken videregående steinerskole bekrefter beskjeden.

- Det er riktig. Bostyrer orienterte om dette i dag. Jeg tror og håper det blir lagt noe til rette og jeg tror ingen blir kasta på gata i dag. Vi har elever helt fra Svalbard og Finnmark, så det er ikke bare å flytte. Det er ikke alle som kan dra hjem heller. Alle lærere og rådgivere er oppsagt, men stiller frivillig for å legge dette til rette, sier Okstad til Dagbladet.

Bostyrer, advokat Per Karsten Wahl, bekrefter at han ga beskjeden i dag.

- Det er riktig som det blir sagt. Det som skjer nå i og med at skolen er konkurs er at bygget nå formelt blir tilbakelevert til Thon eiendom AS som eier bygget. Formelt kan ingen da bli værende igjen i bygget. Hvordan dette skjer i praksis er noe uklart, men etter hvert vil jo strøm for eksempel bli koblet fra, sier Wahl.

- Krise Telefonen har allerede blitt koblet fra. Skolen har ikke betalt husleie siden februar og det har vært et etterslep på leia før det.

- Dette er en veldig spesiell situasjon som er dramatisk for de det gjelder, sier Wahl.

Han har anmodet Røyken kommune om å krisehåndtere situasjonen.

Avtroppende ordfører Rune Kjølstad (H) i Røyken kommune sier han sterk sympati med elevene, men sier det kan bli vanskelig å skaffe husrom om det skulle bli en aktuell problemstilling.

- Vi vil bidra med det vi kan gjennom helsetjenesten for eksempel, men kommer det til bosituasjonen blir det veldig vanskelig. Det er på grunn av flyktningesituasjonen. Vi har tatt i mot 45 flyktninger så langt og flere kommer, kapasiteten er sprengt. Jeg vil appelere til gårdeier om å gi disse elevene tid, sier Kjølstad til Dagbladet.

Konserndirektør for økonomi/administrasjon Dag Tangevald-Jensen i Olav Thon gruppen spiller ballen over til steinerskolen igjen for å løse problemene.

- Men er det noe vi kan bidra med, skal vi selvfølgelig legge til rette for det. Dette er en konkurs der vi er utleier, men det er klart dette må skje på en smidig måte.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer