I dag går ikke Jan (12) på skolen

Jan (12) er skuffet over Bondeviks famøse lovnad om å fjerne all mobbing i skolene. I dag blir han hjemme for å slippe unna plageåndene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NARVIK/OSLO (Dagbladet): I dag er det to år siden statsminister Kjell Magne Bondevik startet kampanjen manifest mot mobbing . Dagen skal markeres med en stor konferanse i Oslo. Men Jan har ingen grunn til å feire:

-  Jeg har ingen planer om å gå på skolen i dag. I det siste har jeg både blitt sparket og kalt så mye rare ting at jeg heller blir hjemme og finner på noe annet, sier 12-åringen til Dagbladet. På fritida ringes han opp på mobiltelefonen og får tekstmeldinger fra jenter på skolen.

-  De kaller meg sussebassen og tjukken og sier jeg burde melde meg på i «Tjukkholmen». Flere ganger har jeg fått meldinger midt på natta, og det er ikke noe artig, sier Jan.

Uverdig

Dagbladet fortalte om han og foreldrenes kamp mot langvarig mobbing i fjor. Da hadde Jan endelig fått byttet til en skole der ingen av elevene plaget ham og hvor han gledet seg til å gå hver dag.

Dessverre ble det bare med det ene året, ettersom Jan begynte på ungdomsskolen i Narvik i høst.-  Nå er vi tilbake til der vi var før han begynte på Straumsnes skole i fjor. Han blir plaget av et par elever i skoletida, og så er det flere som ringer og håner ham på telefonen. Han føler seg rett og slett uten verdi, sier faren. Bondeviks kampanje har han lite til overs for.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer