<strong>OVERRASKELSE:</strong> Under den første dagen på KrFs landsmøte ga KrFU-leder Emil André Erstad en t-skjorte i gave til KrFs nestleder Dagrun Eriksen. T-skjorten hadde påskriften «Velkommen til Norge, alle 10 000». Foto: Ned Alley / NTB scanpix
OVERRASKELSE: Under den første dagen på KrFs landsmøte ga KrFU-leder Emil André Erstad en t-skjorte i gave til KrFs nestleder Dagrun Eriksen. T-skjorten hadde påskriften «Velkommen til Norge, alle 10 000». Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

I dag hadde også KrF-Dagrun på seg t-skjorte på landsmøtet

- Absolutt et spark mot Per Sandberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): - Dette var en klar beskjed til Dagrun om at KrF må stå på for å få gjennom at Norge skal åpne opp for 10 000 syriske kvoteflyktninger, og at vi skal tredoble bistanden til nærområdene, sier KrFU-leder Emil Andre Erstad til Dagbladet.

Under den første dagen på KrFs landsmøte, overrasket han første nestleder (og stedfortredende partileder), Dagrun Eriksen med en gave. Gaven var en t-skjorte med påskriften «Velkommen til Norge, alle 10 000».

Og det var ikke tilfeldig at det var akkurat en t-skjorte Erstad ga.

- Det var absolutt et spark til Per Sandberg, sier han.

- Ingen nedre grense Bakgrunnen for historien, er at Per Sandberg var ikledd en t-skjorte med anker, bølger og påskriften «Good journey» og «Sea Adventure» under Frps landsmøte forrige helg.

Det fikk mange til å reagere.

- Det finnes visst ingen nedre grense. Dette er jo litt voldsomt, når det er folk som dør på havet, var retorikkprofessor Kjell Lars Berges første reaksjon da han så det.

Sandberg slo raskt tilbake, og sa at valget av t-skjorte var tilfeldig.

«Professorer og retorikkeksperter mener en T-trøye kan velte Regjeringen. Slik går det når ekspertene «bruker vettet». De aner ingenting om hva de snakker om, lager sine egne illusjoner om hva andre måte mene. Jeg har tre helt like T-trøyer, kjøpt i Florida for 18 mnd siden, og den hvite ble i kofferten.» skrev Sandberg på Facebook.

Vil ha bred enighet Selv om stuntet på KrF-landsmøtet var et lite spark til Sandberg, er budskapet langt viktigere.

- Seks av åtte partier er enige om at vi skal si ja til 10 000 syriske flyktninger. Det er et godt utgangspunkt for en bred enighet, og jeg forventer at KrF har lite å gi i disse forhandlingene.

Dagrun Eriksen svarte fra talerstolen:

- Jeg gleder meg til å ta den diskusjonen på landsmøtet, og det gleder meg å høre et parti som er villige til å stå opp for verdens nød.

Eriksen bekreftet overfor Dagbladet på torsdag at hun vil kjempe for de syriske flyktningene.

Men nå som hun har på seg to hatter, både leder av resolusjonskomiteen og «partileder» i Hareides fravær, må hun holde tunga rett i munnen.

- Som leder av resolusjonskomiteen anbefaler jeg at vi går inn for 10 000 syriske kvoteflyktninger. Men som leder, så må jeg si at jeg først skal høre på debatten på landsmøtet, sier Eriksen.

Sjokktall for KrF Resolusjonsforslaget om å ta imot 10 000 syriske kvoteflyktninger skal etter planen behandles på KrFs landsmøte fredag kveld. Forslaget vil bli behandlet i en periode preget av et stadig mer anspent forhold mellom KrF og regjeringen, og da spesielt Frp.

En rundspørring sendt på e-post til tillitsvalgte på alle nivåer i KrF, viser at stemningen i KrF har snudd når det gjelder hvilke partier de ønsker å sitte i regjering med.

Stilt overfor valget mellom å sitte i regjering med Arbeiderpartiet og Senterpartiet, eller med Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre, svarer 55,8 prosent av dem som har svart at de foretrekker Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

Fylkesleder Kjell Bjørseth i Hedmark synes Dagbladets undersøkelse stemmer med hvordan han opplever stemningen i partiet.

- Det er slitsomt med Frp, for å si det rett ut, og det har blitt en dreining vekk fra dem. Det er motstanden mot Frp som slår ut her, sier han.

<strong>T-SKJORTE:</strong> På Frps landsmøte var første nestleder Per Sandberg ikledd en t-skjorte med anker, bølger og påskriften «Good journey» og «Sea Adventure». Det skapte reaksjoner. Foto: Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
T-SKJORTE: På Frps landsmøte var første nestleder Per Sandberg ikledd en t-skjorte med anker, bølger og påskriften «Good journey» og «Sea Adventure». Det skapte reaksjoner. Foto: Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer