Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

I dag har til og med strøbilen kjørt seg fast

Snø og glatte veier har vært en stor utfordring for bilister i dag.

SNØFØYK: Mye snø har ført til trøbbel for både små og store kjøretøy i dag. Foto: Scanpix
SNØFØYK: Mye snø har ført til trøbbel for både små og store kjøretøy i dag. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Dårlig skodd bil har kjørt inn i lyktestolpe og person klager over smerter i skuldra.

- Politiet er på stedet i forbindelse med at en lastebil har kjørt seg fast.

- En trailer har veltet og sperrer veien.

- To biler har kjørt av veien. Det er glatt på stedet. Politiet er underveis.

Slik lyder bare noen av en mengde Twitter-meldinger fra flere politidistrikter i dag. Glatte veier og mye snø, spesielt på Østlandet og i Sør-Norge, har ført til trafikalt kaos enkelte steder.

Sør-Vest politidistrikt har også gått ut med en advarsel på Twitter: «Politiet har fått flere meldinger om svært glatte veier i ulike deler av distriktet. Vær oppmerksom og kjør forsiktig!»

- Sånn er det når vi bor i et vinterland. På dagen i dag har det vært en del trafikkuhell, men det har ikke vært noen alvorlige ulykker, sier Christian Krohn Engeseth, operasjonsleder i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Trøbbel for strøbil

Når Dagbladet snakker med ham, litt før klokka 19, er det nettopp blitt meldt om trafikkaos ved Evje skole i Bærum, fordi også strøbilen har kjørt seg fast.

- Både vi og kranbil er på vei. Det blir litt manuell dirigering for å få ut strøbilen, sier Engeseth.

Strøbilen er ikke det eneste store kjøretøyet som har fått trøbbel i dag. Ifølge Engeseth har en del lastebiler kjørt seg fast grunnet manglende brøyting og glatte veier vest for Lysaker og i Asker og Bærum.

Klager til politiet

Engeseth opplyser at det er bymiljøetaten i Oslo kommune og Asker og Bærum kommune som har ansvar for å rydde veien i dette området. Politiet bistår med manuell dirigering når det oppstår trafikale problemer.

Ifølge Engeseth er det mange som ringer til politiet for å klage på veier som ikke er blitt ryddet for snø.

- Det er ikke farlig å kjøre, men tilpass farten etter føret. Man må ha tålmodighet og ikke ringe politiet for manglende måking, sier Engeseth.

- For høy fart

- På Østlandet og Sørlandet har det snødd en del i dag. Det har vært en del utforkjøringer, både med vogntog og personbiler. Årsaken er at folk ikke kjører etter forholdene og at det er for høy fart. Ofte ligger de også for nære bilen foran slik at det blir påkjørsler bakfra. Noen vogntog har også ofte dårlige dekk, sier Christofa Key-Nilsen, trafikkoperatør hos Statens vegvesen.

Ifølge Key-Nilsen pågår brøyting av veiene kontinuerlig, men bilister bør være obs på at de mindre veiene kan være ekstra smale når været er slik som nå. Årsaken er at veikantene ryddes etter at veiene er blitt brøytet.

I Nord og i Midt-Norge har det vært normal vinter og ingen spesielle hendelser i dag.

Key-Nilsen råder bilister på Vestlandet til å være forsiktige på veien.

- På Vestlandet blir det glatt grunnet væromslag. Det har snødd og nå fryser det på. Alt av mannskap er ute for å gjøre tiltak, men det er viktig at folk kjører etter forholdene, sier hun.

TRAFIKK-KAOS: Det har også snødd mye i Oslo i dag, men de største problemene har kommet vest for Lysaker. Foto: Scanpix
TRAFIKK-KAOS: Det har også snødd mye i Oslo i dag, men de største problemene har kommet vest for Lysaker. Foto: Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!