Vogntog-ulykken:

I dag hedrer yrkessjåfører over hele landet Charlie (22)

- Dette er en veldig fin gest ovenfor Charlie og familien, sier mor.

MOR OG SØNN: Charlie Dan Lind og mor Ramona Lind. 22-åringen døde torsdag etter å ha blitt meid ned i bilen av en vogntog-henger 7. januar på E8 en snau time fra Tromsø. Mor fortsetter kampen mot regelverket for utenlandske vogntog og sjåfører på norske vinterveier. Foto: Privat
MOR OG SØNN: Charlie Dan Lind og mor Ramona Lind. 22-åringen døde torsdag etter å ha blitt meid ned i bilen av en vogntog-henger 7. januar på E8 en snau time fra Tromsø. Mor fortsetter kampen mot regelverket for utenlandske vogntog og sjåfører på norske vinterveier. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Han tok en bit av hjertet mitt med seg. Sorgen er så ubeskrivelig vond, skrev mamma Ramona Lind i en sms til iTromø torsdag for snart to uker siden.

Hennes sønn, Charlie Lind, var involvert i en alvorlig trafikkulykke på E8 i Troms i begynnelsen av januar. Et vogntog mistet kontroll over tilhengeren sin, som traff bilen Lind satt i.

Han havnet i koma, og døde seinere som følge av skadene, bare 22 år gammel.

Klokka 11 i dag ringer kirkeklokkene inn til Charlies begravelse på Sortland. Samtidig skal lastebilsjåfører landet over parkere og markere hans bortgang med ett minutts stillhet, skriver Transportmagasinet.

- En hån mot Charlie

Mamma Ramona har i etterkant av ulykken snakket åpent om saken, og vært svært kritisk til sikkerheten på norske vinterveier.

Samme dag som Charlie gikk bort, ble den litauiske sjåføren ble dømt til tre måneders fengsel, og utestengt fra å kjøre i Norge de neste tre åra.

I en SMS til iTromsø kaller hun dommen en hån mot sønnen.

«Jeg opplever straffen som en hån mot livet til Charlie og har vondt for å forstå frikjennelsen om grov uaktsomhet etter å ha vært til stede i rettssaken. Det forandrer likevel ikke noe for situasjon vår, men har heller ingen preventiv virkning for dem som kommer etter».

Har engasjert seg

Ifølge Transportmagasinet har yrkessjåfører over hele landet engasjert seg i debatten.

Svært mange har også uttrykt at de selv har merket ubehaget i møte med utenlandske vogntog, som ofte mangler ofte egnet vinterutstyr, og kjøres av sjåfører med begrenset erfaring med å kjøre på det krevende vinterføret.

Det er Facebook-gruppa Yrkessjåføren.no som står bak initiativet.

- Dette er en veldig fin gest ovenfor Charlie og familien. Jeg tenker også at det er et signal fra en næring som føler slike ulykker på seg, sier Ramona til NRK.

Bevegelsen fra lastebilsjåførene er med på å gi noe helt meningsløst, litt mer mening, forteller hun.

Administrerende direktør i Norges Lastebileier-Forbund, Geir Mo, sier at ulykker som den Charlie var involvert i er sjåførenes verste mareritt, og at deres engasjement er avgjørende for at det innføres tiltak som kan hindre at det skjer igjen.

- Det er veldig sjeldent vi ser denne type reaksjoner, men det viser jo også hvor spesiell denne ulykka er, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer