STORFANGST: Hobbyfiskeren Bjørn Erik har virkelig fiskeflyt om dagen. I dag kan han dra opp sin 7000. fisk for sesongen fra Møsvatn. Foto: Privat
STORFANGST: Hobbyfiskeren Bjørn Erik har virkelig fiskeflyt om dagen. I dag kan han dra opp sin 7000. fisk for sesongen fra Møsvatn. Foto: PrivatVis mer

I dag kan Bjørn Erik få sin 7000. fisk for sesongen, men fiskeplassen avslører han aldri

- Jeg trenger 104 i dag, og har allerede fått nærmere 80.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Når helsearbeider Bjørn Erik Gyberg (47) fra Atrå i Tinn ikke er på jobb, bruker han mye av tida i et telt på isen på Møsvatn i Telemark.

Avisa Varden skrev i går om hvordan Gyberg i går dro opp 243 fisk fra hullet i isen. Det var ny sesongrekord. Så langt denne fiskesesongen har han fått over 6000 fisk, anslo han overfor avisa.

Da Dagbladet tok kontakt med mannen like før klokka 10 i dag, var han igjen på plass i teltet på Møsvatn med pilk, primus og fiskelykke.

- Hei, jeg har vært her siden rundt 05-tida i morges. Så langt har jeg vel fått nærmere 80 fisk, sier han.

- Ekstremt Det går i røye og en annen ørret. Han sier han og en kompis tok en ny opptelling i går. Får han 104 fisk i dag, vil han nå 7000 fisk så langt i år.

- Det er helt ekstremt i år! Sesongen startet første gang 25. november i fjor, så gikk isen. Men det har vært effektiv fisking siden rundt 1. desember, forteller hobbyfiskeren, som er med i det lokale jakt- og fiskelaget.

Hemmelighetsfull Han er i godt driv til å nå dagsmålet for de siste dagene har vært svært fiskeinnbringende. 243 i går, 224 på fredag og 232 på onsdag.

Han er svært snakkesalig om hvor mange fisk han har dratt opp fra hullet i isen, men han er mindre detaljert om hvor dette fiskehullet befinner seg.

- Det er på Møsvatn, noe mer vil jeg i grunn ikke snakke om, sier han.

243: Søndagens fangst ble historisk høy for Bjørn Erik Gyberg. Foto: Privat
243: Søndagens fangst ble historisk høy for Bjørn Erik Gyberg. Foto: Privat Vis mer

Men han hinter litt mer til de som er over gjennomsnitlig lokalkjente.

- Okei da. Jeg sitter ved «Dammen», avslører han.

Gyberg sier til Varden at fryseren hjemme nå er full av fisk.

- Jeg må vel kanskje dele litt med venner og bekjente. Skulle jeg spist alt selv, hadde jeg vel fått gjeller og fiskehud, sier Gyberg til avisa.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram