NYT DET MENS DU KAN: Meteorologene melder om fint vær i store deler av dagen, og Oslo kan nyte temperaturer opp til 27 grader. Men slik det er med alle gode ting - de tar slutt. Her bader sommerglade folk på Sørenga i Oslo i 2015. Foto: NTB Scanpix
NYT DET MENS DU KAN: Meteorologene melder om fint vær i store deler av dagen, og Oslo kan nyte temperaturer opp til 27 grader. Men slik det er med alle gode ting - de tar slutt. Her bader sommerglade folk på Sørenga i Oslo i 2015. Foto: NTB ScanpixVis mer

Været

I dag kan det bli opp mot 27 grader - men så snur det

Sol og høye temperaturer over store deler av landet, men gleden blir ikke langvarig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Statsmeteorolog Kristian Gislefoss lover varme og sol over nesten hele landet i dag. Morgendagen blir trolig ikke like bra, men fortsatt sol, selv om gradene kommer til å synke noen få grader.

Utover i neste uke vil det dessverre bli mer ustabilt.

Østlandet

Best vær mener Gislefoss det blir på Østlandet. Sola vil skinne og det kan fort bli 26 til 27 varmegrader i dag, lørdag.

- Søndag ser det ut til å bli mer ustabilt, men fortsatt pent og varmt. Gradene kan falle litt, og de fleste steder kan det bli 22 til 23 grader. Det vil være muligheter for enkelte regnbyger i sør og nord for Oslo, sier meteorologen til Dagbladet.

Gislefoss ser heller ikke bort fra lokale tordenbyger nord for Gardermoen, mens båtglade nordmenn må regne med noe vind.

Sørlandet

Rundt 20 grader og sol i dag, men deretter fallende temperatur. Det vil blåse en del på Sørlandet, og det vil være fare for lokale regnbyger.

Fra tirsdag av er det ventet delvis skyet oppholdsvær, og temperaturen vil være under 20 grader.

Vestlandet

- I Rogaland og Hordaland blir det stort sett oppholdsvær og vel 20 grader. Søndag ser det ut til å skye til, sier statsmeteorologen.

I Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal ser det ut til at det er utrygt for regnbyger.

- Temperaturen er på nedadgående. I kystområdene vil det krype godt under 20 grader. Trolig noe høyere innenlands.

Trøndelag

I Midt-Norge er det ventet mer skyer, men sola vil varme bra i dag. Gradestokken kan fort krype opp mot noen og tjue grader.

I morgen vil temperaturen falle noen grader og det er ventet spredde regnbyger.

Utover i uka er det ventet oppholdsvær og rundt 15 varmegrader.

Nord-Norge

I store deler av Nordland er det ventet rundt 20 grader i dag, men fra søndag av er det fare for regnbyger og at temperaturen kan falle helt ned mot 10 grader.

I dag er det ventet opp mot 20 grader i Troms, men overskyet. Søndag blir det trolig mer sol og vel 20 grader, før det blir mer ustabilt og temperaturen faller.

I Vest-Finnmark ser det ut til at det blir best vær søndag, med sol og temperaturen rundt 20 grader, før været blir mer ustabilt og temperaturen faller.

Øst-Finnmark blir det varmere. Både sol og godt over 20 grader både søndag og mandag, før temperaturen er ventet å falle.

Svalbard

På Spitsbergen melder Meteorologisk Institutt om skiftende bris, og stort sett oppholdsvær i dag og søndag.

Fra mandag av er det ventet å skye over. Temperaturen på Svalbard vil ligge fra to til seks grader kommende uke.