<strong>TRANGT OM PLASSEN:</strong> I helga måtte tusenvis av passasjerer vente på t-banen - den var rett og slett for full av folk som skulle opp å se på VM i Holmenkollen. Nå advarer Ruter om lignende tilstader i dag. Foto: Sara Johannessen / Scanpix
TRANGT OM PLASSEN: I helga måtte tusenvis av passasjerer vente på t-banen - den var rett og slett for full av folk som skulle opp å se på VM i Holmenkollen. Nå advarer Ruter om lignende tilstader i dag. Foto: Sara Johannessen / Scanpix Vis mer

I dag kan det igjen bli VM-kaos

Dette vil bli den mest krevende dagen for T-banens faste trafikanter. Ha dugnadsånd, råder Ruter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I helgen ble det kaos i kollektivtrafikken i Oslo.  

Tusenvis ventet på t-banen som var stappfull av VM-glade tilskuere som skulle opp i Holmenkollen for å se Marit Bjørgen spurte inn til gull.  

På forhånd advarer Ruter om kaos på t-banen i dag, et kaos som vil ramme faste trafikanter verst: 

Advarer faste trafikanter  - Et svært tett VM-program gjør onsdagen til den mest krevende hverdagen for t-banens faste trafikanter, skriver de i en pressemelding på sine nettsider.  

Ruter ber om forståelse fra VM-publikummet, men også fra hovedstadens borgere:  

- Ski-VM setter preg på liv og virksomhet i hovedstaden. Folkefesten er basert på utstrakt sportsånd, ikke bare fra VMs utøvere og tilskuere, men fra hele befolkningen i Oslo-området.  

- Vi ber folk som skal reise til arbeid eller skole om å planlegge, og ta dette med godt humør. Det er alternative ruter som vi ber reisende om å ta for og unngå travle stasjoner. Det er en dugnadsinnsats, alle må være med på å sørge for at transporten til VM går bra, folk som skal til VM-stadion må ha første prioritet, sier Gry Isberg, informasjonssjef Ruter As til Dagbladet.  

Ifølge Ruter vil linje 2 og 4 ha kortere tog på alle avganger, og linje 6 får redusert kapasitet. Dette er fordi man har omdisponert togene, og prioritert ferdselen opp til Kollen. 

 - Beregn ekstra reisetid denne dagen. Har du fleksitidsordning, kan det være lurt å forskyve arbeidstiden, for å unngå de travleste trafikktoppene, er Ruters råd.  

- Vi gjør hele tiden vurderinger av hva som er hensiktsmessig, nå har vi valgt å gjøre en omdisponering for å lykkes best mulig med å fortsette gullrushet til Kollen, sier Isberg. 

Dette er de alternative løsningene Ruter oppfordrer folk som skal se VM i Oslomarka, men som ikke har billett, om å bruke alternative ruter for å sikre at dem med VM-billett kommer seg frem til arenaen.

På Ruters hjemmesider har de tips til alternative skiløyper og alternative ruter for å unngå VM-rushet.  

Dette er rådene for rushtrafikken for dem som bruker linje 2, Østerås-Ellingsrudåsen:      
• Vurdér alternative reiseveier, som f.eks buss 32 på Røa, buss 46 på Hovseter    

• Reiser du vanligvis fra Makrellbekken, kan det være lurt å gå til Smestad og ta linje 6 derfra, evt ta buss 45  

Dette er rådene for dem som bruker linje 4, sentrum-Ringen:   
• Buss 4E Lambertseter - sentrum  Buss 71E og 73 direkte mellom Ryen og sentrum.

• Buss på Ringveien til Brynseng og T-bane derfra. 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer