I dag kan det smelle i Algerie igjen

Advarer den amerikanske ambassaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Terrorangrepet i Algeries hovedstad på onsdag kostet 33 mennesker livet og 200 ble skadd i eksplosjonene. Nå advarer den amerikanske ambassaden om at det kan smelle igjen i Alger allerede i dag, melder nyhetsbyrået AP.

Ambassaden sier i en pressemelding at åsted for mulige nye angrep, trolig er det sentrale postkontoret og den statlige TV-kanalen ENTVs hovedkontorer. Ambassaden opplyser ikke om kildene for denne informasjonen.

Ambassaden skal holde åpent i dag, men gjennomfører skjerpede sikkerhetstiltak.

Rettet mot regjeringen

Algiriske myndigheter har økt sikkerheten rundt statsministers kontor, etter at det ble kjent at angrepet var rettet mot regjeringen. Statsminister Abdelaziz Belkhadem kom uskadd fra eksplosjonene på onsdag og var raskt ute med å fordømme angrepet.

- Dette er en kriminell og feig handling. Det kan bare beskrives som feigt, sa statsminister Belkhadem, ifølge BBC.

Geriljagruppen GSPC, som omtales som al-Qaidas nord-afrikanske gren, tok på seg ansvaret for terrorangrepet.

Volden øker

33 DREPT: 33 ble drept og over 200 skadd da koordinerte bilbomber gikk av i Alger på onsdag. Foto: REUTERS/Louafi Larbi/Scanpix
33 DREPT: 33 ble drept og over 200 skadd da koordinerte bilbomber gikk av i Alger på onsdag. Foto: REUTERS/Louafi Larbi/Scanpix Vis mer

Volden i Algerie har økt siden den største geriljagruppen, The Salafist Group for Preaching and Combat (GSPC), skiftet navn i januar og knyttet sterkere bånd til al-Qaida, skriver Reuters.

Gruppen har påtatt seg ansvaret for en rekke dødbringende bombeangrep rettet mot sikkerhetsstyrker og utlendinger.

Algerie har opplevd en rekke voldelige episoder siden myndighetene i 1992 kansellerte et valg som et islamistisk parti lå an til å vinne. Ifølge regjeringstall er rundt 200 000 drept av opprørerne.