Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

I dag kan han bli renvasket

Partene diskuterer om voldtektsanklagen mot Dominique Strauss-Kahn skal frafalle.

- MISTANKEN SVEKKES: Etterforskerne i voldtektsforsøk-saken mot eks-IMF-sjef har tatt stuepiken (32), som skal ha blitt angrepet, i flere løgner. I dag holdes det nytt rettsmøte etter utviklingen i saken. Foto: AFP/Allan TANNENBAUM/SCANPIX
- MISTANKEN SVEKKES: Etterforskerne i voldtektsforsøk-saken mot eks-IMF-sjef har tatt stuepiken (32), som skal ha blitt angrepet, i flere løgner. I dag holdes det nytt rettsmøte etter utviklingen i saken. Foto: AFP/Allan TANNENBAUM/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Avisa The New York Times skriver i dag at stuepiken, som har anklaget tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn, for voldtektsforsøk stadig mister troverdighet.

Ifølge avisa har hun i avhør blitt tatt for løgn etter løgn. Kvinnen (32) har angivelig tilknytninger til kriminelle miljøer og skal være involvert i hvitvasking og narkotikatrafikk.

Blant annet skal stuepiken, opprinnelig fra Guinea, ha kontaktet en kriminell og forhørt seg hva slags økonomiske muligheter som vil ligge i at hun forfulgte saken mot Strauss-Kahn. Samtalen ble avlyttet. Kvinnen skal også være i asyltrøbbel.

Rettsmøte i dag Det skal ikke være tvil om at Strauss-Kahn og stuepiken hadde seksuell kontakt. Politiet har blant annet DNA-bevis i saken, men etterforskerne tviler mer og mer på om det er snakk om et voldtektsforsøk.

I dag skal påtalemyndigheten og Strauss-Kahns advokater igjen møtes i retten, der 62-åringens videre skjebne avgjøres. Det egentlige møtet skulle være 18. juli, men er framskyvet grunnet utviklingen i saken.

Ifølge New York Times diskuteres det nå om anklagen mot mannen skal frafalles. Det er forventet at restriksjonene mot 62-åringen vil bli lettet. Strauss-Kahn har blitt nektet løslatelse mot kausjon, han ble fratatt passet og satt i husarrest i New York etter å ha vært i varetekt i det fryktede Rikers-Island fengslet.

Alt dette kan endre seg etter dagens rettsmøte. Et utfall er at han blir løslatt fra husarrest og igjen kan bevege seg fritt i New York igjen. Det vil i så fall signalisere at mistanken mot ham er sterkt svekket og at han senere kan bli renvasket.

Ifølge CNN vil forsvarerne be om å lette på restriksjonene mot mannen. Og påtalemyndigheten vil ikke protestere, ifølge TV-kanalen.

- Anklageren vil ikke protestere, men faktisk be om reduksjoner, sier en i etterforskningen til CNN.

- Et rot Ifølge New York Times vil statsadvokaten foreslå at Strauss-Kahn erkjenner en forseelse, noe som vil mye mindre straff, men mannens advokater vil ikke bli med på en slik avtale, skriver avisa.

- Det er et rot, på begge sider, sier en som kjenner etterforskningen godt til New York Times.

Verken statsadvokaten eller Strauss-Kahns forsvarere har så langt vært tilgjengelige for kommentarer. Stuepiken (32) fastholder at hun ble angrepet av den tildligere IMF-sjefen.