Du leser nå Dagbladet Pluss

I dag kan han la seg friste

KrF-leder Knut Arild Hareide avgjør i dag om han skal ta partiet inn i forpliktende regejringsforhandlinger med Høyre, Venstre - og Frp. Her er kravene fra grasrota.

ER FRISTET: Knut Arild Hareide kan i dag la seg friste til et samarbeid med Frp. Foto:Nina Hansen / Dagbladet
ER FRISTET: Knut Arild Hareide kan i dag la seg friste til et samarbeid med Frp. Foto:Nina Hansen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag får KrFs utvalgte vite hvorvidt partileder Knut Arild Hareide har latt seg friste til å bite i seg uoverenstemmelsene med Frp. Deretter er det partiets sentralstyre som skal si sitt om en mulig deltakelse i Erna Solbergs regjering.

I Dagbladet i dag kommer KrF-grasrota med klare krav til partiets sentrale organer: • De forventer at Hareide forsøker å manøvrere KrF inn i en regjering uten Frp.• De vil ikke godta en liberalisering av alkoholpolitikken.• De vil ikke godta kutt i bidstandsbudsjettet.• Motviljen mot oljeboring i Lofoten og Vesterålen er stor.

Det viser en epost-undersøkelse Dagbladet har gjennomført blant KrF-tillitsvalgte og medlemmer. Nær 650 KrF-ere har besvart den anonyme undersøkelsen. Et stort flertall gir Hareide klar marsjordre i kjernesaker som alkoholpolitikk og bistand.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.