- I dag kan hvem som helst med ei bøtte starte firma

Arbeidsministeren tar et kraftig oppgjør med renholdsbransjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| De useriøse aktørene i renholdsbransjen skal stanses en gang for alle. Nå starter opprydningen.

Partene i arbeidslivet og arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) er enige om å sette inn strenge tiltak for å rydde opp i en bransje hvor deler er preget av snusk og lovbrudd. Trolig blir det snakk om å underlegge bransjen en offentlig godkjenningsordning, innføre ID-kort for utenlandske arbeidere og øke trykket og samarbeidet hos offentlige kontrollmyndigheter, som politi, toll, skattevesenet og Arbeidstilsynet.

- Store problemer
- Det er svært store problemer over hele linja i deler av denne bransjen, for eksempel når det gjelder lønn og arbeidsvilkår, arbeidsmiljø og bruk av illegal arbeidskraft. Dette er dessuten en bransje som stadig finner nye måter å omgå regelverket på, sa Bjurstrøm til NTB etter møtet.

Hun poengterer at i dag kan nær sagt hvem som helst med en bøtte starte virksomhet i renholdsbransjen. Mangelen på krav fører til at det er vanskelig å kontrollere seriøsiteten til selskapene. Partene ønsker også å gå inn i innkjøpsordningen til kommunene, for å unngå at det offentlige hyrer inn useriøse bedrifter.

(NTB)

USERIØSE SKAL BORT: Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm vil rydde opp i renholdsbransjen. Foto: Scanpix
Foto: Berit Roald / SCANPIX
USERIØSE SKAL BORT: Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm vil rydde opp i renholdsbransjen. Foto: Scanpix Foto: Berit Roald / SCANPIX Vis mer