I dag kan Røkke vinne Aker-kampen

- Vil snakke om undervannsteknologi, ikke prisen på selskapene, tror eksperter.

PÅ BANEN I DAG: Kjell Inge Røkke. Foto: Knut Falch/SCANPIX
PÅ BANEN I DAG: Kjell Inge Røkke. Foto: Knut Falch/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kjell Inge Røkke har vist seg direkte i offentligheten bare to ganger etter at saken om de omstridte Aker-transaksjonene smalt i slutten av mars:

Da han ikke besvarte et eneste av de sju kjappe spørsmålene TV 2 forsøkte å stille ham da de fant ham i et parkeringshus. Et av spørsmålene var «Kjell Inge Røkke?».

Og da Aftenposten klarte å nå ham på telefon i starten av april, var Røkkes reaksjon:

- Det er ingen som skal ringe meg på dette nummeret, selv ikke Kongen skal ringe meg på dette nummeret.

I dag blir det annerledes.

Klokka 14 møter Kjell Inge Røkke pressen for første gang for å kommentere saken. Du kan se det hele live her på Dagbladet.no.

Pressen og finansfolk har gledet seg siden mandag.

- Det blir meget spennende. Dette bør du ikke gå glipp av, sa en kilde som kjenner Aker-systemet i går til Dagens Næringsliv.

- Gleder meg til Røkke-show i morgen, skrev Dagbladets Martine Aurdal på Twitter i går.

Røkke-show

Men hva vil Røkke egentlig gjøre?

Vil han gå i strupen på Jens Stoltenberg og Sylvia Brustad som har kritisert ham kraftig?

- Jeg tror ikke han kommer til å nærme seg sakens kjerne. Jeg kan ikke se at han vil vinne denne saken hvis han for eksempel begynner å diskutere prissettingen av selskapene, sier Elizabeth Hartman, PR-ekspert og daglig leder i PR-byrået Siste Skrik, til Dagbladet.no.

- Jeg tror han vil prøve å vise seg som industriskaperen, den som bygger arbeidsplasser og ser muligheter der ingen andre gjør det. Jeg tror han kommer til å snakke om de mulighetene prosjektene vil gi og stoltheten ved å skape noe nytt, sier Hartman.

- Hvis han begeistrer folk, gjør noe som fører til at folk tenker at Røkke har skjønt noe, så kan han vinne kampen.

Innersvingen på Jens?

E24-kommentator Elin Ørjasæter skriver at Røkke kommer til å ta innersvingen på Jens Stoltenberg i dag.

«Han kommer nemlig til å snakke om oljebrønner i stedet for børskurser», skriver hun.

«Røkke snakker om de virkelige verdiene, det som blir skapt og det som skal skapes. Ikke bli overrasket hvis han også viser bilder av avanserte installasjoner på de sju hav. Eller kanskje aller helst bilder av eventyrlige innretninger under de sju hav», skriver hun.

Gunnar Stavrum, redaktør i Nettavisen, skriver om saken under tittelen «Røkke hjemme hos Hønse-Lovisa».

Han har nesten truffet rett. Røkke skal nemlig holde pressemøtet på Månefisken, som ligger rett Hønse-Lovisas hus, kjent fra Oskar Braatens roman.

Lokalet er helt sikkert ikke tilfeldig valgt. Månefisken ligger i et gammelt industrilokale, i et gammelt industriområde ved Akerselva, på et vis tilbake til Akers røtter. Men Elizabeth Hartman tror ikke det nødvendigvis er derfor Røkke har valgt lokalene.

- Jeg tror rett og slett det handler om at han ikke vil ha dette i de vante lokalene, og at de derfor måtte finne en annen egnet arena. I dag kjenner jo flere dette som et lokale det er vanlig å ha julebord i, sier hun.