FÅR MED SEG STOREBROR: Jeb Bush, fotografert foran et bilde av sin bror, under et valgkampmøte i New Hampshire i januar.     Foto: REUTERS / Mary Schwalm / NTB scanpix
FÅR MED SEG STOREBROR: Jeb Bush, fotografert foran et bilde av sin bror, under et valgkampmøte i New Hampshire i januar. Foto: REUTERS / Mary Schwalm / NTB scanpixVis mer

I dag kaster George W. Bush seg inn i kampen for lillebroren

Jeb og George W. Bush på scenen sammen senere i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter at han gikk av som president i 2009, har George W. Bush stort sett holdt seg unna den politiske scenen. Det endrer seg i dag, når han skal delta på et valgmøte sammen med broren Jeb Bush i North Charleston i Sør-Carolina, før lørdagens primærvalg i delstaten, skriver New York Times.

- Jeg er stolt og beæret over at han kommer. Dette er første gang han er med på noe sånt etter at han gikk av som president, sa Jeb Bush til pressen i forrige uke.

Tidligere er det bare mor Barbra Bush som har forsøkt å hjelpe i årets valgkamp.

Mer populær nå Det er ikke tilfeldig at den tidligere presidenten kaster seg inn i kampen for Jeb i Sør-Carolina. De to tidligere Bush-presidentene har vunnet primærvalg her. Og storebror Bush var svært populær i delstaten da han satt som president, i motsetning til resten av landet.

Men også i folket generelt er George W. Bush nå langt mer populær enn han var på slutten av president-tida. Jeb Bush-rådgiver Brett Foster går så langt som å si at den tidligere presidenten er den mest populære republikaneren som er i live, skriver nyhetsbyrået AP. Såpass populær er han at Jebs rådgivere frykter at Jeb skal framstå som stiv og klønete ved siden av den folkelige storebroren.

Og i en valgkamp der outsiderne til nå dominerer, har det også sittet langt inne å bruke den tidligere presidenten. Men i dag får vi altså se dem sammen.

Nye angrep i helga Bush-brødremøtet skjer etter at Donald Trump natt til søndag nok en gang angrep Bush-familien under helgas debatt mellom de republikanske presidentkandidatene. Bush svarte med å si at han var lei av at Trump «gikk etter familien hans».

- Da Donald Trump lagde et TV-show, bygde min bror et sikkerhetsapparat som holdt oss trygge, sa Bush.

Trump kontret:

- World Trade Center gikk ned på din brors vakt, husk det. Det er ikke å holde oss trygge, sa han.

De to diskuterte også hvem av dem som er «svak».

Lillebror Bush ligger langt bak Trump på meningsmålingene i delstaten, men med en gjennomsnittelig oppslutning på 10 prosent har han en mulighet til å komme først blant de som anses som de etablerte kandidatene, selv om Marco Rubio og John Kasisch ligger foran ham.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram