- I DAG KOMMER ALLE MED:  Innsjekking på Gardermoen fredag klokka 10.30. - Lørdag er det normalt, bare litt ekstra travelt, sier vakthavende direktør Knut Holen. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix.
- I DAG KOMMER ALLE MED: Innsjekking på Gardermoen fredag klokka 10.30. - Lørdag er det normalt, bare litt ekstra travelt, sier vakthavende direktør Knut Holen. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix.Vis mer

I dag kommer alle i lufta fra Gardermoen

Og 2 000 kofferter på vei til sine påskeferierende eiere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tåke fra morgenen er «eneste» problem på Oslo Lufthavn Gardermoen i dag.

- Det har vært 15-20 minutter forsinkelse fra morgenen av, men fra 11-tiden sier værmeldingen at det blir klarvær. Da vil småforsinkelsene gradvis bli hentet inn, og alle som har billett til fly ut fra Gardermoen i dag, sier vakthavende direktør Knut Holen til Dagbladet.

Han kaller det en «normal lørdag, men litt ekstra travel» på grunn av etterslepet etter snøværet som lammet trafikken over store deler av Sørlandet og Østlandet torsdag.

- Det er noen som har overnattet her på flyplassen også i natt, men på langt nær så mange som natt til fredag, sier Holen.
Alle fly går i dag
Han har foreløpig ikke fått melding om noen innstilt fly lørdag.

- Jeg har ikke oversikt over de andre flyplassene i landet, men det er ofte et godt tegn når alle ruter går til og fra Gardermoen. Det betyr gjerne at det fungerer etter planen andre steder også, sier Holen.

Avinors oversikt viste at flere avganger fra lufthavnen, de fleste av dem utenriksfly, er noe forsinket lørdag formiddag.

Nå er personalet på Gardermoen i gang med å ettersende om lag 2 000 kofferter, ski og andre kolli som ble adskilt fra sine eiere fredag.

Fra 14-tiden og noen timer framover fredag ble det kork i bagasjesystemet.

- Vi kan ikke love når bagasjen kommer fram, men vi er godt i gang med ettersendingen, sier vakthavende Gardermoen-direktør.

- Kommer de seg videre i dag, alle som ikke fikk flysete fredag ?

- Hver og en må sjekke opp det med flyselskapet. Men alle som har en opprinnelig billett i dag, kommer dit de skal som bestilt, sier Knut Holen lørdag formiddag.

I går satte SAS opp busstransport helt fra Tromsø til Oslo for strandede passasjerer som takket ja til det alternativet.