Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

I dag kommer skattepengene

I dag får 3,9 millioner lønnstakere og pensjonister skatteoppgjøret. 2,6 millioner får i gjennomsnitt 10.600 kroner igjen på skatten.

SKATT: I dag får 3,9 millioner lønnstakere og pensjonister skatteoppgjøret.Foto: Scanpix
SKATT: I dag får 3,9 millioner lønnstakere og pensjonister skatteoppgjøret.Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De 2,6 millioner skattyterne som har skatt til gode, får til sammen 28 milliarder kroner tilbakebetalt. En halv million lønnstakere og pensjonister får restskatt. De må betale til sammen ni milliarder kroner, eller 17.600 kroner i gjennomsnitt.

750.000 har verken skatt til gode eller restskatt, enten fordi de har betalt riktig beløp på forskudd eller fordi de ikke har skattepliktig inntekt eller formue.

Neste skatteoppgjør kommer 2. august. Da er skatteoppgjøret klart for personlig næringsdrivende og deres ektefeller, og lønnstakere og pensjonister som leverte skattemeldingen på papir. Om lag én million skattytere får skatteoppgjøret mellom 2. august og 25. oktober.

De som har skatt til gode, får pengene inn på konto eller på utbetalingskort innen tre uker fra 22. juni. De aller fleste får pengene på konto oppgjørsdatoen.

(©NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!