I dag krympet verdien av Statoil med 45 milliarder

Så steg kursen bittelitt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Statoil-aksjen falt 7,3 prosent på Oslo Børs dagen etter at OPEC vedtok å ikke kutte oljeproduksjonen. Selskapet bidro sterkt til at hovedindeksen gikk ned 2,7 prosent til 566,34 poeng fredag.Det delstatlige oljeselskapet falt kraftig fra start på Oslo Børs, men flatet raskt ut. På det verste var kursen ned hele ti prosent. Det innebærer at markedsverdien på Statoil krympet med rundt 45 milliarder kroner.

Etter lunsj ble noe av det tapte hentet inn, men da handelen stengte, var nedgangen fortsatt betydelig. — Vi er forberedt Statoil avdramatiserer likevel situasjonen og sier de var godt forberedt.— Vi er i et marked med store svingninger. Hendelser som vi har sett i dag, er ikke uvanlige, men kommer brått på når de først inntreffer. I løpet av de 15 siste årene har vi hatt oljepriser fra 17 til 147 dollar per fat, så dette er noe vi er forberedt på. Vi er i en sterk finansiell posisjon, sier finansdirektør Torgrim Reitan til NTB.

Han mener det er tidlig å si hva slags effekt aksjefallet vil ha.— Virkningen av den konkrete aksjekursen er noe andre får kommentere, men vi er selvfølgelig et selskap som er påvirket av oljeprisene, fortsetter Reitan og legger til at olje- og energisektoren fortsatt vil være attraktiv på lang sikt. Store utslag I tillegg til at Statoil utgjør nesten en femdel av hovedindeksen, er det også en rekke andre selskaper som gjør at Oslo Børs er svært følsom for utviklingen i oljemarkedet.Blant de andre selskapene som fikk seg en skikkelig nedtur på ukens siste dag, er Seadrill (-6,9 prosent), TGS Nopec (-6,6 prosent) og Subsea 7 (-6,1 prosent).På topp-ti-listen var cruiserederiet RCCL omtrent det eneste lyspunktet, med en oppgang på 8,4 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer