I dag må han be om tilgivelse

WASHINGTON: På den vanskeligste søndagen i sitt og ektemannens liv, fulgte Hillary Clinton presidenten til kirken som vanlig. Hun er sin manns sterkeste kort når han i dag trolig ber folket om tilgivelse for sin usømmelige oppførsel med Monica Lewinsky.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bill Clinton kommer høyst sannsynlig til å erklære seg skyldig i dag - skyldig overfor sin kone Hillary og datteren Chelsea.

Han vil innrømme at han har hatt et usømmelig og upassende forhold av seksuell art til ungjenta Monica Lewinsky.

Hillary har allerede vist at hun har tilgitt sin jenteglade mann. Men presidenten vil ikke erklære seg skyldig overfor folket i å ha avgitt falsk forklaring under ed.

Det er dette spesialetterforsker Starr er ute etter å ta presidenten for, og Starr er ikke typen til å tilgi.

Clinton vil trolig fremdeles hevde at han aldri hadde et «seksuelt forhold» til Monica ifølge de juridiske definisjonene av «seksuelt forhold» som lå til grunn for presidentens nå så berømte vitnemål.

Hillary vil - sammen med datteren Chelsea - prøve å få velgerne til å legge vekk sexanklagene og tenke på det gode presidenten gjør for folk og land.

Men Watergate-reporter Bob Woodward skrev i Washington Post i går at Clinton ikke har forklart seg skikkelig for sin egen familie før han nå trolig vil innrømme et usømmelig og uanstendig forhold til den unge praktikanten som var så forelsket i ham.

«Han har ikke forberedt familien på dette. Han har mye arbeid å gjøre sammen med sine nærmeste,» sier en.
Ifølge kilden er Hillary klar over problemene knyttet til ektemannens forklaring i Paula Jones-saken om forholdet til Monica, men han har ikke fortalt alle detaljene.

«Hun vet, men vet ikke alt,» sier kilden.

Hillarys svar

Disse uttalelsene falt på fredag. I går var Hillary igjen ved sin manns side da han gikk til kirken.

Det er all grunn til å tro at hun vil befinne seg i første linje når den avgjørende kampen om resten av presidentperioden på to år står i dagene og ukene som kommer.

Gjennom de sju månedene Monica-etterforskningen har vart, har Hillary spilt en nøkkelrolle i forsvarsstrategien til Det hvite hus.

Hun er også en av de få spesialetterforsker Kenneth Starr ikke kan stevne og tvinge til å forklare seg for storjuryen.

Presidentparets datter Chelsea er den andre nøkkelpersonen i Bill Clintons forsvar. Han kan forklare mye av sine halvkvedede viser og ufullstendige forklaringer om forholdet til Monica med hensynet til datteren.
Trolig vil Hillary Clinton stå offentlig fram og støtte sin mann. Sist hun gjorde det i et TV-intervju i januar, snudde hun nærmest egenhendig folkemeningen med sin ranke holdning. I det intervjuet viste hun også til presidentparets nære kontakt med datteren som nå er student ved Stanford-universitetet i California.

Det er all grunn til å tro at de de tre i Clinton-familien på nytt kommer til å stå sammen mot presset fra Kenneth Starr.

Hvor er Monica?

Ingen sier hvor skandalens hovedperson, Monica Lewinsky, vil befinne seg i dag.

Trolig sitter hun i morens leilighet i Watergate-bygningen og følger nedtrykt med på nyhetssendingene.

Det ømhetshungrige skilsmissebarnet som morens forbindelser skaffet praktikantplass i Det hvite hus, forklarte for elleve dager siden til spesialetterforsker Kenneth Starrs storjury at hun i halvannet år hadde et intimt forhold til USAs president.

I bytte for forklaringen fikk Monica en avtale med spesialetterforsker Starr om at hun ikke vil bli tiltalt for falsk forklaring fordi hun tidligere under ed har benektet at de to hadde et seksuelt forhold.

Etter at Starrs etterforskere hadde spurt henne ut om de mest intime detaljer, forlot Monica rettsbygningen, dypt deprimert fordi hun fryktet at hun hadde tilført mannen hun var så tiltrukket av, et politisk og menneskelig banesår.

Der hun oppholder seg i dag, vet hun at det er hennes opplysninger presidenten vil bli konfrontert med i kartrommet i Det hvite hus.