- I dag minnes vi de vi savner, og tar vare på de vi er glad i

AUF-leder Eskil Pedersen og statsminister Jens Stoltenberg talte og la ned hver sin krans på Thorbjørn-kaia ved Utøya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): AUF holdt kl. 14.00 sin minnemarkering for 22. juli på Thorbjørn-kaia på landsiden av Utøya.

Under det musikalske innslaget ved Paal Mangerud innledningsvis holdt en del av de oppmøtte rundt hverandre, og mange hadde tatt med seg røde roser.

Jens Stoltenberg og Eskil Pedersen la ned hver sin krans på Thorbjørn-kaia før det ble holdt ett minutts stillhet, der de begge sto med kroppen vendt mot vannet.

- Kjære alle sammen, det er godt å se dere. Men det er fortsatt så meningsløst at vi kommer sammen i sorg for å minnes de 77 livsglade og umistelige menneskene som ble revet bort fra oss her på Utøya og ved regjeringskvartalet, innledet AUF-leder Eskil Pedersen.

- Vondt å minnes det som ikke ble Pedersen talte om de som mistet livet på Utøya, og sier at den sterkeste følelsen han selv føler er savn.

- De ble frarøvet sin fremtid. Derfor er dette en vond dag. Det er vondt å minnes det som ikke ble, og de vi mistet, sier han.

Han sier at vi aldri vil finne mening i det som skjedde, men at vi kan finne mening med livet.

- Fortsatt er det mange som tynges av sorg, som sliter med konsentrasjonen på skole og jobb. Det er mange som ser at Norge har gått videre, men som selv ikke føler at de makter å gjøre det samme. Mitt håp er at dette fellesskapet har plass til alle dem som 22. juli ble merket for livet. La oss stille opp for hverandre, selv om 22. juli ikke er på alles lepper daglig. La oss respektere at vi beveger oss i ulikt tempo, sier AUF-lederen under sin tale.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer