Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

I dag møter Pettersson politiet

Robert Aschberg og TV3 åpner lommeboka for å få Christer Pettersson til å møte Palme-etterforskerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I natt bodde Christer Pettersson på hotell sammen med vennen og journalisten Gert Fylking. I kveld skal de opptre på programmet «Folkhemmet» på TV3. Programleder Robert Aschberg har allerede bekreftet at de har betalt Pettersson for å stille opp. Hvor mye er ikke kjent, men forrige gang Pettersson var i medienes søkelys fikk han en gang 250 000 kroner for å stille opp. De som betalte var det samme produksjonsselskapet som i kveld har fått Pettersson i studio.

Den svenske avisa Expressen skriver i dag at Palme-etterforskere også vil sitte i studio.

- Vi vet at han vil være der, og det er i vår interesse å prate med ham, sier rikskriminalsjef Lars Nylen til Expressen.

Sist fredag offentliggjorde Expressen Christer Petterssons tilståelse, men politiet har likevel ikke lov til å kalle ham inn til avhør. Pettersson er frikjent i en svensk rett for drapet på Olof Palme i 1986.

Den eneste muligheten svensk politi har er at Pettersson kommer til dem frivillig, eller at de finner nye beviser. Det jobber politiet nå med.

Rett før Christer Pettersson går på lufta sender TV3 programmet «Etterlys» fra de samme studioene som programmet «Folkhemmet» skal sendes fra. I kveldens «Etterlyst» deltar flere etterforskere fra Palme-gruppen. De sitter klare til å ta imot nye tips rundt Palme-drapet og Christer Pettersson.

Norsk TV3 sender interjvuet i morgen klokka 19.

FØR SENDING: Christer Petterson drikker øl i sminkerommet før det direktesendte programmet Aschberg &Co i 1997. Gert Fylking i bakgrunnen.
<B>- JEG SKJØT PALME: Fredag hadde Christer Pettersson en tilståelse stående på trykk i den svenske avisa Expressen.
Hele Norges coronakart