REPRESENTERER KRISTIANSEN: Arvid Sjødin og Sigurd Klomsæt. Foto: John Terje Pedersen/Dagbladet
REPRESENTERER KRISTIANSEN: Arvid Sjødin og Sigurd Klomsæt. Foto: John Terje Pedersen/DagbladetVis mer

I dag møter Viggo Kristiansen som saksøker i tingretten

Viggo Kristansen (32) mener Gjenopptakelseskommisjonen ikke har gjort jobben. Etter fire avslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter fire avslag fra Gjenopptakelseskommisjonen på å få saken sin gjenopptatt, møtte Baneheia-dømte Viggo Kristiansen (32)  i dag i Oslo tingrett som saksøker mot den samme kommisjonen.

Retten blir satt kl 09. En blid og tilsynelatende opplagt Viggo Kristiansen ankom rettssalen like etter kl 08.30. Hans advokater, Sigurd Klomsæt og Arvid Sjødin, har bedt pressen om å ikke fotografere sin klient.

Kristiansen, som er dømt til 21 års forvaring for å ha voldtatt og drept to småjenter i Baneheia i Kristiansand  i 2000, krever at Gjenopptakelseskommisjonens vedtak blir kjent ugyldig.

Det er første gang kommisjonen, som ble opprettet i 2004, blir saksøkt, og denne runden for Oslo tingrett kan dermed ha prinsipiell betydning.

Viggo Kristansen og hans forsvarer, advokat Sigurd Klomsæt, legger blant annet til grunn at DNA-materiale i saken har blitt destruert og at det har vært avvikende forklaringer fra meddømte Jan Helge Andersen.

- Åpenbart ikke gjort sin plikt Viggo Kristiansens begjæringer om gjenopptakelse av saken som rystet Norge ved tusenårsskiftet, har vært at det ikke foreleigger noe nytt.

- Kommisjonen har plikt til å undersøke selv. Det har den åpenbart ikke gjort, sier advokat Klomsæt til NTB før rettsrunden som startet i formiddag.

Også Høyesterett har avvist å ta opp igjen saken til Viggo Kristiansen.

DRAPSDØMT: Viggo Kristiansen (21).
Foto: SCANPIX
DRAPSDØMT: Viggo Kristiansen (21). Foto: SCANPIX Vis mer