MØTES IGJEN: Det kan se ut som om McCain rakk tunge til Obama på dette bildet. Det stemmer ikke, han skar bare en grimase da han skjønte at han hadde gått feil vei på scenen. I dag møtes de uansett for første gang igjen ansikt til ansikt. Foto: REUTERS/Jim Bourg/Scanpix
MØTES IGJEN: Det kan se ut som om McCain rakk tunge til Obama på dette bildet. Det stemmer ikke, han skar bare en grimase da han skjønte at han hadde gått feil vei på scenen. I dag møtes de uansett for første gang igjen ansikt til ansikt. Foto: REUTERS/Jim Bourg/ScanpixVis mer

I dag møtes de igjen

Forrige gang rakk McCain tunge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det har skjedd en del siden sist de to møttes ansikt til ansikt.

For å si det kort: Den ene av dem vant. Den andre gjorde det ikke.

Forrige gang John McCain og Barack Obama møttes var til den siste debatten i presidentvalgkampen.

McCain nevnte en viss rørlegger. Og han ble fotografert med tunga ute, et bildet som gikk verden rundt etterpå.

I dag møtes de igjen for første gang etter valgkampen.

De to møtes på kontoret til Barack Obamas overgangsteam i Chicago i Illinois.

Det er ventet at de to vil diskutere emner der de ikke står så langt fra hverandre politisk, som klimaendringene, melder CNN.

Før valgdagen sa Obama at han ville vurdere å gi en ministerpost til McCain.

Etterpå har det vært få spekulasjoner om akkurat det, og det virker lite sannsynlig. Det er heller ikke sannsynlig at de to vil diskutere nettopp det i dag, opplyser både McCain og Obamas rådgivere til CNN.

Obama gjorde søndag sitt første TV-intervju etter at han ble valgt. På «60 minutes» på CBS sa han blant annet at demokratene og republikanerne nå må gå sammen for å løse den økonomiske krisa.

- Det er konsensus nå om at vi må gjøre det som skal til for å få økonomien i gang igjen, og at vi må bruke penger til å stimulere økonomien, sa han i intervjuet.

Etter en opphetet valgkamp la John McCain selv vekt på at folket nå må samle seg bak Barack Obama i tapertalen han holdt på republikanernes valgvake.

Ed Rollins, republikansk strateg og CNN-kommentator, sier de to vil «begrave stridsøkas» når de nå møtes.